Menu luk

København i top som grønt finanscentrum

København indtager en tredjeplads som grønt finanscentrum. Det viser Global Green Finance Index, som sammenligner forskellige finanscentres grønne initiativer. Placeringen kommer ikke bag på innovationsdirektøren i Copenhagen Fintech Lab, som oplever en voksende interesse for området.

9. jun. 2020
2 min

København indtager en flot tredjeplads som grønt finanscentrum, når det gælder dybden af grønne investeringer, mens Amsterdam topper listen efterfulgt af Luxembourg. På listen over kvalitative grønne investeringer ligger London i top, efterfulgt af Amsterdam og Zürich, mens København indtager en femteplads.

Det viser den nyeste opgørelse fra Global Green Finance Index, som er et initiativ, der sammenligner og rangordner kvaliteten og dybden af grønne løsninger fra 67 store finanscentre verden over. Københavns placering kommer ikke bag på innovationsdirektøren i Copenhagen Fintech Lab, som oplever en voksende interesse for grønne løsninger.

”Interessen for grønne investeringer vokser. Holland, Luxembourg og Danmark er store pensions- og wealth management lande, og det kunne man godt forestille sig var en del af forklaringen på Danmarks topplacering, når det gælder dybden af grønne investeringer. Det er et udtryk for, at der er en bevægelse og lyst til at prioritere og investere vores private midler i det grønne. Så Københavns topplacering giver god mening,” siger Simon Schou, innovationsdirektør i Copenhagen Fintech Lab.

Stor interesse for danske løsninger

I Copenhagen Fintech Lab, som huser mere end 100 iværksættere, mærker de en stigende interesse for grønne løsninger både blandt iværksættere og investorer.

”Vi oplever en voldsom vækst i grønne løsninger og fornemmer også en stor interesse for danske løsninger - og vi kunne godt tænke os nogle flere. Vi har stort fokus på området og arbejder med at få bæredygtige løsninger ud i verden, især i Sydøstasien, hvor vi ser en stor efterspørgsel,” siger innovationsdirektøren.

Et af fokusområderne i efterårets Fintech Week, som Copenhagen Fintech Lab afholder, er netop grønne og bæredygtige løsninger. 

 

Fakta om kvaliteten og dybden af grønne investeringer

Global Green Finance Index (GGFI) bestemmer dybdegraden af grønne investeringer ud fra, hvor grønt et finanscenters samlede økonomiske tilbud er, mens kvaliteten af grønne investeringer vedrører kvaliteten af et finanscenters grønne finansieringstilbud og rådgivningen, som kunderne modtager i forhold til grønne finansieringsprodukter og optioner, uanset hvor meget grøn finansiering, der finder sted i finanscentret.

Find den seneste rangordning af dybdegående og kvalitative grønne løsninger i verdens finanscentre i GGFI’s seneste rapport her.

 

Hvad er en grøn investering?

Global Green Finance Index (GGFI) definerer ”Green Finance”, altså grønne finansieringstilbud, som et hvert finansielt instrument eller aktivitet inden for finansielle tjenester, der resulterer i positive ændringer for miljøet og samfundet på lang sigt (bæredygtighed).

Det mest grundlæggende kriterium for at en virksomhed eller et projekt betragtes som ”grøn” er, at det bidrager til at reducere udledningen af ​​drivhusgasser.

Seneste nyt