Menu luk

Fintech Week bliver afholdt virtuelt

På grund af corona-epidemien bliver Copenhagen Fintech Week den 15.- 16. september i år afholdt virtuelt. Temaet er global bæredygtighed. Diversiteten blandt de godt 130 foredragsholdere er stor. Der er alt fra storbanker og tech-virksomheder til nødhjælpsorganisationer og iværksættere.

4. aug. 2020
3 min

Når Copenhagen Fintech Week løber af stablen den 15.-16. september, bliver det fra et professionelt tv-studie i Copenhagen Fintech Lab i København og højst sandsynligt med Thomas Krogh Jensen, CEO i Copenhagen Fintech, som vært og moderator for godt 130 foredragsholdere og mere end tusind deltagere, som deltager på en onlineforbindelse fra et sted i verden.

Baggrunden for den virtuelle løsning er corona-epidemien, men set-uppet er i tråd med årets tema, som er global bæredygtighed. Tv-studiet bliver bygget af bæredygtige materialer, og det er tanken, at en maskine under konferencen aflægger et klimaregnskab ved løbende at måle bygningens CO2-forbrug og direkte donere penge til produktionen af solenergi.

”Vi forventer, at deltagerantallet ryger over de plus 1.000, som deltog sidste år. Når konferencen er virtuel, kan vi involvere en masse hubs over hele verden, holde billetpriserne nede og gøre det nemmere for folk og virksomheder at deltage”, fortæller Sarah Millerton, Head of Relations and Events i Copenhagen Fintech.

 

Foredragsholdere fra hele verden

Copenhagen Fintech, som står bag den digitale konference, håber det virtuelle set-up vil tiltrække ekstra mange deltagere kloden rundt. Målgruppen er globale virksomheder og banker, fintech-virksomheder, investorer og passionerede fintech- og innovationsfolk.

Det virtuelle rum har gjort det muligt at få foredragsholdere og deltagere fra hele verden. Diversiteten blandt foredragsholderne er stor. Der er repræsentanter fra så forskellige banker som Citibank, BNP Paribas, og Saxo Bank til Central Bank of Kenya, Baobab, Arab Bank og Nordea.

Tech-virksomheder som Google, Trifork og Simcorp er også til stede sammen med repræsentanter fra FN’s udviklingsprogram, World Economic Forum, Røde Kors og banebrydende fintech-virksomheder. Innovation, forventningerne fra fremtidens kunder, bæredygtige investeringer, kunstig intelligens og datasikkerhed er nogle af de emner, foredragsholderne vil komme ind på.

Programmet har i vid udstrækning forsøgt at tage højde for de forskellige tidszoner. Tirsdag morgen er Norden og Europa således på programmet, mens Afrika og Mellemøsten indtager scenen op ad dagen. Onsdag tager afsæt i Asien og Oceanien, mens Sydamerika og USA runder dagen af.

 

Verdens største vindue for bæredygtighed

Deltagerne kan følge fire forskellige spor. Hovedsporet er global bæredygtighed og FN’s bæredygtighedsmål, dernæst følger et spor kaldet ”fintech & dreams”, et researchspor med diverse workshops og til sidst et iværksætterspor, et såkaldt start up-demonstrationsspor.

Sidstnævnte skal danne kulisse for ”verdens største udstillingsvindue for bæredygtige start-up-virksomheder,” som Sarah Millerton kalder det. Ambitionen er, at godt 200 bæredygtige iværksættere får et rum til at fortælle, hvem de er, og hvad de står for.

Ud af de 200 iværksættere får de 20-30 mest interessante desuden lov til at præsentere deres virksomhed med et pitch på et af de andre spor i løbet af konferencen. Du kan stadig købe billetter til konferencen. Læs mere om konferencen her. 

Copenhagen Fintech anbefaler:

Nordics and Europe: “Is sustainable finance really shaping financial institutions and fintechs?"

Med svenske Sasja Beslik, Head of Sustainable Finance Development, Bank J. Safra Sarasin i Schweiz. Beslik har 10 års erfaring fra Nordea, hvor han frem til 2019 har arbejdet med bæredygtighed.

Nordics and Europe: “Beyond inclusion: Making sustainability sustainable”

Med Tendayi Viki, forfatter og innovationsguru bosiddende i London.

The Americas: “Sustainability as a global necessity”

Med Val Smith, Global Sustainability Officer i Citibank, New York.

The Americas: “Are Sustainable Business Models just a trend?”

Med Drew Propson, Head of Technology and Innovation in Financial Services, World Economic Forum, New York. Hun arbejder bl.a. med AI acceleration og nye teknologier.

Asia and Oceania – “Banking for the underbanked”

Med indiske Sucharita Mukherjee, CEO i Kaleidofin, som er en fintech platform, der leverer komplette økonomiske løsninger til personer og husholdninger, som ikke kan blive kunder i bankerne.

Seneste nyt