Menu luk

Medarbejdere beholder deres job efter fusion

Tillidsmand Frank Jørgensen melder om generelt positive reaktioner på nyheden om fusionen med Sparekassen Vendsyssel blandt kollegerne i Dronninglund Sparekasse, og han glæder sig over, at ledelserne ikke har lagt op til afskedigelser.

26. aug. 2019
2 min

​To økonomiske sunde sparekasser, der hidtil har været konkurrenter, bliver til én i løbet af efteråret, hvis repræsentantskaberne i Sparekassen Vendsyssel og Dronninglund Sparekasse torsdag den 5. september stemmer ja til de to ledelsers forslag om fusion. Desuden skal konkurrencemyndighederne og Finanstilsynet også formelt nikke ja.

Stemningen blandt de knap 70 medarbejdere i Dronninglund Sparekasse har generelt været positiv, siden de fik nyheden, om at de skal være en del af Sparekassen Vendsyssel, fortæller tillidsmand Frank Jørgensen.

"De er ikke nervøse for at miste deres job men spændt på at finde ud af, hvem de skal arbejde sammen med fremover", siger Frank Jørgensen og henviser til, at ledelsen ikke lægger op til afskedigelser i forbindelse med fusionen.

I Sæby, Brønderslev og Frederikshavn, hvor der er overlap af filialer, vil der formentlig ske sammenlægning af filialerne, men de nuværende medarbejdere vil alle få mulighed for at fortsætte, forklarer han.

Sparekassen Vendsyssel beskæftiger 478 og Dronninglund Sparekasse 67 (tallene er omregnet til fuldtidsansatte) ifølge de to sparekassers årsrapporter for 2018. Især førstnævnte har den udfordring at en del medarbejdere inden for få år vil gå på pension på grund af deres alder. Det kan medvirke til, at man forsøger at beholde alle medarbejdere, når de to sparekasser fusionerer.

Et godt match

I den fælles pressemeddelelse om fusionen lægger Dronninglund Sparekasse ikke skjul på, at det er udsigten til stigende finansiel regulering og pålægning af komplekse, administrative opgaver, der er årsag til, at man søger sammenmed Sparekassen Vendsyssel. Samtidig lægges der vægt på, at Sparekassen Vendsyssel 13 gange tidligere inden for de seneste 18 år med succes har fusioneret med andre mindre pengeinstitutter i det midt- og nordjyske. Senest Østjydsk Bank i 2018.

"Vi har arbejdet op og ned ad Sparekassen Vendsyssel i mange år, flere medarbejdere har skiftet fra det ene pengeinstitut til det andet, og selv om der har været konkurrence imellem os, har det altid været på en sund og god måde", siger Frank Jørgensen og fremhæver at it-system og eksempelvis forsikringsprodukter også er identiske i de to pengeinstitutter, hvilket også vil gøre det nemmere at smelte sparekasserne sammen til en.

Læs pressemeddelelsen om fusionen her.
 

Seneste nyt