Menu luk

Slut med standardmodeller

Forbrugerne bliver vinderne på fremtidens betalingsmarked, fordi de kan få opfyldt individuelle behov for skræddersyede løsninger, mener Kristian T. Sørensen, medstifter af fintechbureauet Norfico.

28. jan. 2018
1 min

"Det er slut med one size fits all. Hvorfor skulle jeg betale med mit Dankort, når jeg får lyst til en kop kaffe på en løbetur, hvis jeg kan slippe for at tage kortet med og i stedet bruge appen i mit Fitbit-aktivitetsarmbånd?" spørger Kristian T. Sørensen, medstifter af fintechbureauet Norfico.

Han fremhæver, at appteknologien betyder langt snævrere use-cases på betalingsområdet.

 Det gælder også på det danske marked for betalingsløsninger, hvor MobilePay og Dankortet leverer forskellige ydelser til forskellige betalingsscenarier og derfor ikke kan sættes op som konkurrenter, mener han. 

"Det er at sammenligne pærer og bananer. MobilePay er skabt for at levere person til person-betalinger, og det område dækker Dankortet ikke", siger Kristian T. Sørensen og fortsætter:

"Det er generelt forkert at fokusere på enkelte betalingssystemer i stedet for på den teknologi, som binder dem sammen. Konkurrencen står om, hvem der har kontrol over interfacet til forbrugeren. Apple konkurrerer for eksempel ved at have Apple Pay som brugerinterface, mens selve betalingen kører via et Visakort eller et MasterCard.

Det nye PSD2-direktiv vil gøre interfacet endnu mere interessant for eksempel for udviklere, der kan forbinde kunder og virksomheder direkte ved hjælp af nye kontobaserede betalingsløsninger oven på bankernes infrastruktur", siger fintechkonsulenten.

Dankortet er udfordret, blandt andet fordi det ikke er kommet med i Apple Pay, og fordi forbrugerne i dag kan betale med andre korttyper mange steder uden at blive opkrævet gebyr, siger han.

"Der har været en særlig loyalitet over for Dankortet, og den rækker nok ikke 35 år frem i tiden. Men Dankortet har haft en god case med det kontaktløse kort. Efter bare tre forsøg tænker man: Hvor er det bøvlet at skulle stikke et kort ind og trykke pinkode", siger Kristian T. Sørensen.

 

 

Seneste nyt