Menu luk

Erfarne belgiske bankfolk laver fintech i København

InvestSuite, der tilbyder automatiserede investeringsløsninger til finansvirksomheder, blev etableret i Leuven i Belgien i juni, og allerede nu er fintechvirksomheden til stede i fem lande og beskæftiger 15 medarbejdere, fortæller CEO Bart Vanhaeren fra InvestSuites midlertidige base i Copenhagen FinTech Lab.

11. nov. 2018
2 min

​InvestSuite ekspanderer hurtigere end de fleste nystartede fintechvirksomheder. For fem måneder siden blev virksomheden, der tilbyder automatiserede investeringsløsninger til finansvirksomheder, etableret i Leuven (en forstad til Bruxelles), og allerede nu er InvestSuite til stede i Warszawa, Frankfurt, Luxembourg og København og på vej til at etablere sig i London, Amsterdam og Zürich. I sidste uge nåede InvestSuite sit mål om at rejse kapital for to millioner euro (ca. 15 millioner kroner). Det fortæller CEO Bart Vanhaeren, da han besøger sine kolleger i Copenhagen FinTech Lab, hvor InvestSuite har fået kontorplads i en tre måneders periode i det såkaldte Nordic Fast Track Program.

"Vi er her i København for at lære og forstå, hvordan man laver forretninger i Danmark, og fordi det er et godt vindue mod det skandinaviske marked. Lige nu er vi i en fase, hvor vi holder møder med banker og andre finansielle virksomheder i håb om at finde en partner til vores produkt. Men vi er også på udkig efter medarbejdere, især dygtige designere og forretnings-antropologer", siger Bart Vanhaeren til Nyhedsbrevet Finans.

Han har selv næsten 20 års erfaring fra bankverdenen, inden han sprang ud som fintech-iværksætter, og det samme er tilfældet for en håndfuld nøglemedarbejdere i InvestSuite.

InvestSuite er blandt andet i gang med at udviklet en robot-investeringsrådgiver, og det er der cirka 100 andre fintech-virksomheder i Europa, som også har kastet sig over. Men Bart Vanhaeren føler sig godt rustet i den konkurrence.

"95 procent af de virksomheder, der arbejder med robotrådgivere, henvender sig til forbrugerne. Vores målgruppe er virksomheder, for vi er overbeviste om, at B2B er fremtiden. Samtidig har vi meget stor erfaring fra bank og it i virksomheden, og den vil hjælpe os til at få succes", siger han.

InvestSuite arbejder på en meget avanceret app og i lækkert design, som man vil invitere både større og mindre banker og investeringsselskaber til at samarbejde om.

"Vi tror rigtig meget på design og på forretnings-antroplogi som nøglen til at få succes", siger Bart Vanhaeren.

Nordic Fast Track Program


Copenhagen FinTech har etableret Nordic Fast Track Program med støtte fra Industriens Fond, hvor udenlandske fintech-iværksættere inviteres til Copenhagen Fintech Lab i en periode.

"Vi tilbyder de udenlandske startups gratis kontor i en tre måneders periode, hvor de får mulighed for at blive forbundet til de andre startups i Copenhagen Fintech Lab og møde mentorer, investorer, advokater og lære at forstå dansk kultur", siger Simon Schou, CIO i Copenhagen FinTech.

"De udenlandske startups er på et stadie, hvor de har en prototype klar, som de vil prøve af i en dansk eller nordisk sammenhæng, og de er ikke dér i deres udvikling hvor de bare vil sælge deres produkt på et nyt marked", fortsætter han.

Seneste nyt