Menu luk

”Uden mit job var jeg lidt en taber”

For den 30-årige assurandør Lars Bøgh Jensen er arbejde og identitet tæt sammenknyttet. Arbejdet er med til at give ham selvtillid og status.

17. maj 2017
3 min

​To år uden arbejde har gjort Lars Bøgh Jensen meget bevidst om, hvor stor betydning jobbet har for hans selvfølelse og identitet.

For selv om han brugte tiden som ufrivillig arbejdsledig på at læse markedsføringsøkonomi og dygtiggøre sig yderligere, havde han en følelse af at miste noget respekt blandt sine omgivelser.

"Måske var det i virkeligheden mest i mit eget hoved, det foregik, men jeg fornemmede, at folk så anderledes på mig. Uden mit job var jeg en anden, lidt en taber, følte jeg. Jeg bygger en del af min selvtillid og respekt på de professionelle evner og det job, jeg har. Også i min familie og omgangskreds", konstaterer den 30-årige privatassurandør, der har arbejdet hos Sønderjysk Forsikring i Kolding siden 2014.

Det rigtige valg

Han blev tidligt sporet ind på, at Forsikringsbranchen var noget for ham. Som 18-årig bookede han møder for Tryg, og blev siden udvalgt som elev blandt flere hundrede ansøgere. 23 år gammel fik han job som assurandør i Alm. Brand:

"Det var lærerigt og udfordrende at tage ud i begyndelsen. Af og til mødte jeg arrige gamle mænd med tre gange så meget livserfaring, som ikke ville lade sig fortælle noget af en ung knægt. Den erfaring, jeg har fået hen ad vejen, har sammen med mere modent udseende givet mig autoritet. Kunderne kan mærke, at jeg ved en masse om forsikring," konstaterer Lars Bøgh Jensen.

Den faglige sikkerhed er en del af hans identitet, og han føler sig på den helt rigtige hylde:

"Det er ikke ligegyldigt for mig, om jeg sælger støvsugere eller forsikringer. Det, jeg beskæftiger mig med, kræver en hulens masse specialviden, og det er meget tilfredsstillende at tage ud til kunder, der ofte ikke rigtig gider møde mig, og bagefter få at vide af dem, at det har været en god og oplysende oplevelse for dem. Jeg er ikke pistolsælger. Jeg er rådgiver og lader folk selv træffe et valg."

Forældre på banen

Da han løb ind i ansættelsesstop efter af have forladt jobbet i Alm. Brand, var han lidt i vildrede, men hans forældre var hurtige til at give deres uforbeholdne mening og input.

"Jeg vidste ikke helt, hvad jeg skulle gøre, men specielt mine forældre var meget opmærksomme på, at det var vigtigt, at jeg kom i gang med det samme og fik lagt en plan. Det var helt klart med til at påvirke mig til at gå i gang med at læse."

Da han fik job i 2014, var det en lise at komme tilbage i rollen som assurandør, specielt fordi han forinden nåede at komme næsten helt i mål med et andet job og blev nedslået ved udsigten til, at det måske fortsat var umuligt at finde arbejde.

"At komme i arbejde igen betød usigeligt meget for mig. Det betyder noget for den måde, jeg opfatter mig selv, og også for den måde min kone ser mig. Vi vil gerne have børn, og det kan godt være, at det med tiden betyder, at jeg vil foretrække at arbejde med erhvervsforsikring, så jeg kan få mere almindelige arbejdstider. Men branchen kan jeg ikke forestille mig at forlade."

Seneste nyt