Menu luk

Sektoren vil gerne tage mere samfundsansvar

Michael Rasmussen gav i sin formandstale på Finans Danmarks årsmøde udtryk for, at sektoren vil tage ansvar for at udbrede digitaliseringen, styrke cybersikkerheden, sikre finansiel inklusion, uddanne unge i økonomisk forståelse, sikre velfungerende finansielle markeder, bidrage til et velfungerende boligmarked og bidrage til en stabil samfundsøkonomi.

4. dec. 2017
2 min

​Samlet repræsenterer Finans Danmarks medlemsvirksomheder i realkredit- og banksektoren en balancesum på cirka 6.000 milliarder kroner. Den økonomiske kraft i sektoren, der er styrket af generelt flotte regnskaber de senere år, var dog ikke noget stort tema i Michael Rasmussens formandstale til 400 inviterede gæster på Finans Danmarks første årsmøde i København mandag den 4. december. Det var til gengæld sektorens samfundsansvar.

"Når vi i finanssektoren har fundet sammen i én brancheorganisation, er det fordi, vi har fælles interesser. Ikke blot med hinanden. Men med samfundet", sagde Michael Rasmussen samme dag, som brancheorganisationen havde lanceret "7 digitale ideer, der styrker Danmark". (Se ideerne her).
  

Finans Danmark vil spille med og bidrage til at løse udfordringerne i samfundet, og det gælder alt fra finansiel stabilitet til et Danmark i balance.

Michael Rasmussen nævnte finansiel inklusion – hvor hjemløse sikres adgang til en konto, også selvom det ikke altid giver direkte økonomisk mening. Pengeugen, hvor knap 1.000 bankrådgivere sammen med matematiklærere sidste år underviste unge i økonomisk forståelse. Og lige nu gennemfører Finans Danmark sammen med blandt andre Digitaliseringsstyrelsen en kampagne om at færdes sikkert på nettet, fordi vi er sårbare over for cyberangreb.

Hvidvask er stadig en øm tå for sektoren, erkendte brancheformanden.

"Der er ikke en eneste af os, som ikke vil gøre vores ypperste for at undgå, at det kan ske igen. Men lad os også være ærlige: Det er en svær opgave helt at undgå – for vi er oppe mod kriminelle, som bliver mere og mere sofistikerede i deres metoder. Men ingen skal være i tvivl om, at viljen er til stede hos alle, der arbejder i den finansielle sektor herhjemme", sagde Michael Rasmussen.

Forudsigelig og gennemsigtig regulering

Finans Danmark opfordrer politikerne til at sikre ens rammevilkår og høj forbrugerbeskyttelse, fordi det vil komme både kunder, samfundet og sektoren til gavn.

"Vi anerkender, at man ind imellem skal skrue på den finansielle regulering for at sikre en fornuftig udvikling i samfundsøkonomien. Og vi tager det gerne på os. Men hjælp os med gennemsigtigheden og forudsigeligheden. Hjælp os med at lave en sammenhængende lovgivning, der sikrer en stærk forbrugerbeskyttelse, lige konkurrencevilkår og rækker længst muligt frem", sagde Michael Rasmussen og appellerede til, at de internationale regler og de nationale regler spiller bedst muligt sammen.

"Så lover vi at bidrage til det fælles mål, nemlig at sikre velfungerende finansielle markeder, et velfungerende boligmarked og en sikker og stabil samfundsøkonomi", lød det fra Finans Danmarks formand.

Blandt gæsterne til årsmødet var Finansforbundets formand Kent Petersen. Han er enig i, at sektoren skal tage samfundsansvar.

"Der er ingen tvivl om, at eksempelvis sager som hvidvask skubber til det image, som sektoren har kæmpet med lige siden finanskrisen. Der er ingen anden vej frem end, at finanssektoren både i ord og handling viser, at man gerne vil en langsigtet, bæredygtig fremtid, og at man ikke bare er en del af samfundet, men også skaber værdi for os alle. Det er helt i tråd med vores tilgang, og det ser vi frem til at være en del af", siger Kent Petersen.

 

Seneste nyt