Menu luk

Så tog robotterne de første job

Da Nordjyske Bank tirsdag den 22. august fyrede 12 medarbejdere, var begrundelsen effektiviseringer ”herunder udnyttelse af muligheder for automatisering, implementering af robotteknologi og organisationsudvikling”.

4. sep. 2017
1 min

​12 medarbejdere i Nordjyske modtog tirsdag den 22. august en fyreseddel, som blev begrundet med bankens muligheder for at effektivisere ved hjælp af automatisering og implementering af robotteknologi. Det er første gang fyringer i den danske finanssektor så direkte bliver koblet sammen med robotternes indtog.

"Det er jo en udvikling, vi må vænne os til. Men det er da rigtig trist, når det går ud over kolleger, der har mellem 20 og 43 års anciennitet. Garvede, erfarne medarbejdere, der gennem så mange år har stået i front og arbejdet loyalt for banken", siger fællestillidsmand Lene Brix, Nordjyske Bank til Nyhedsbrevet Finans.

10 af de fyrede er kasserere, to kommer fra stabsafdelinger.

"Selvfølgelig har vi kunnet se, at kassefunktionerne er truede, men flere har jo også lavet andre ting og har meget menneskeligt tænkt, at jobbet nok ville holde deres tid ud. Men sådan blev det ikke. Konkurrencen er benhård, og banken har et stærkt fokus på omkostninger", forklarer fællestillidsmanden.

Bittert for medarbejderne er det ikke mindst, fordi fyringerne kommer på baggrund af et kanongodt halvårsregnskab med en fremgang i resultatet før skat med 79 procent til 170 millioner kroner.

De fyrede har fået afbødeforanstaltninger i overensstemmelse med overenskomsten, og kasserere har fået to måneders ekstra løn, fordi de ikke kunne fritstilles i opsigelsesperioden.

Seneste nyt