Menu luk

Privatrådgiver i bronze

Michael Gjerløv, privatrådgiver i Nykredit Hillerød, og hans familie har et varigt minde, der adskiller dem fra stort set alle andre. De er blevet valgt som ”en rigtig dansk familie” og gengivet i bronze.

19. nov. 2017
2 min

​"Var det noget for jer?"

Yenny Lysholm Thorsen og datteren Olivia blev stoppet på gaden i Hillerød af en DR-caster, der ville høre, om de havde lyst til at deltage i projektet "En rigtig dansk familie".

"Yenny sagde ja. Hvis det havde været mig, var det blevet et nej. På det punkt er vi meget forskellige", fortæller hendes mand, 30-årige Michael Gjerløv, privatrådgiver i Nykredit Hillerød.

Overraskende valg

Familien skulle vise sig at gå hele vejen i kunstprojektet, der er et samarbejde mellem DR, Statens Museum for Kunst, Københavns Kommune og Kunsthal Aarhus og har til formål at sætte moderne familieformer til debat.

Knap 500 familier fra hele landet havde dommerne at vælge imellem, da de skulle blive enige om en familie, der bedst tegner nutiden. Ti blev udvalgt til at være med i opløbet og blev portrætteret i tv-udsendelser, før det blev afgjort, hvem der skulle støbes i bronze i fuld størrelse af den anerkendte engelske kunstner Gillian Wearing.

"I første omgang var vi ikke klar over, at den valgte familie ville blive støbt i bronze. Og da det gik op for os, var vi overbeviste om, at en af de mere usædvanlige familier ville blive valgt, så vi var overraskede", fortæller Michael Gjerløv.

Dommerne begrundede blandt andet valget af privatrådgiveren og hans familie med, at de ikke er et glansbillede, og at de har valgt familien, selv om den i første omgang var skrøbelig og blev etableret meget hurtigt. Yenny Lysholm Thorsen blev gravid tre måneder inde i forholdet, som dårligt nok var et forhold på det tidspunkt.

Ro på i Hillerød

Tv-serien blev optaget, mens Michael Gjerløv stadig var ejer af en kaffebar i Sydhavnen, sideløbende med at han var ansat i Nykredit – han havde dog barsel noget af tiden. Cafeen er nu opgivet, og familien er flyttet fra lejlighed i København til hus i Hillerød:

"Jeg fik prøvet drømmen om at være selvstændig af, men den ser lidt anderledes ud og kræver mere, end man lige regner med, når den realiseres. Så nu er vi rykket hertil for at få stabilitet og mere ro på", siger Michael Gjerløv, der nu også er far til en lille dreng, Jeppe.

Han er indirekte med i skulpturen med sine forældre og storesøster Olivia, som indtil videre er placeret foran Statens Museum for Kunst, for Yenny Lysholm Thorsen var gravid, da familien tog til London for at blive målt og efterfølgende gengivet af kunstneren. Graviditeten anes til familiens tilfredshed i bronzeudgaven – i det hele taget har det været en god oplevelse, siger privatrådgiveren:

"Vi var glade for at være med i forløbet, som nærmest fungerede som en slags familieterapi, og glade for resultatet. Statuen er et fint minde for os som familie".

Seneste nyt