Menu luk

Ledelsen skal bakke op – ellers sker intet

Der er markant mangel på kvindelige rollemodeller i finansbranchen, mener Eva Riedel, der selv har været leder i den og blandt andet driver et kvindenetværk.

18. dec. 2017
2 min

​25 år i finansbranchen skulle der gå, før Eva Riedel langt om længe mødte en rollemodel, hun kunne forholde sig til.

Det skete, da hun i 2013 arbejdede hos kapitalforvaltnings- og ejendomsselskabet Aberdeen og mødte topchefen.

"Det gik op for mig, at jeg indtil da kun var stødt på kvindelige ledere i finansverdenen, der agerede, som om de hellere ville være mænd. Anne Richards, derimod, er på en gang frygtindgydende dygtig og menneskeligt til stede, hun balancerer mellem den kvindelige og mandlige ledelsesstil".

Hovedrysten ophørte

De to kvinder blev enige om, at Eva Riedel skulle sætte ligestilling på agendaen i den danske afdeling:

"Jeg var omgivet af mænd i ledelsen, som rystede på hovedet, og troede ikke, jeg ville kunne gennemføre det. Men hun sagde, at jeg bare kunne henvise til hende, hvis der var problemer – og det fik jeg brug for. Det lærte mig en gang for alle, at der skal opbakning til fra den øverste ledelse, ellers sker der intet. Punktum".

Eva Riedel tog efterfølgende initiativ til en konference, der for et par år siden samlede 130 kvinder, primært fra finanssektoren. Det blev startskuddet til et professionelt kvindenetværk, som i dag er blevet til Berlingske Businesskvinder, men fortsat drives af Eva Riedel – som i øvrigt også driver Hellebro, er værested for unge hjemløse.

Urimelig forskel

"Kvinder fra finansverdenen er godt repræsenteret i businessnetværket. Det er stadig en sektor, som i høj grad har behov for at arbejde for ligestilling", vurderer hun.

"De fleste kan indse, at det ikke er rimeligt, at kvinder er 17-20 procent dårligere lønnet for det samme arbejde".

Kvinder reagerer ikke altid på ulighederne, og Eva Riedel har selv prøvet at holde sig tilbage i forhold til at klage. Nemlig da hun tilbage i 00'erne fik en advarsel, fordi der var en mandlig porteføljemanager, der ikke kunne koncentrere sig og performe, når hun gik gennem afdelingen.

"Det gik ud over arbejdsindsatsen, så jeg fik besked om ikke at gå igennem dér. Det blev set som mit problem. Det er mange år siden, og porteføljemanageren har undskyldt mange gange, men det er stadig sigende".

Seneste nyt