Menu luk

I krig mod konkurrenterne

Flere medarbejdere i Allianz, Europas største forsikringsselskab, er bragt på oprørets rand af en højst utraditionel koncerndirektør.

23. apr. 2017
1 min

​Oliver Bäte, 52 år, er en omstridt koncerndirektør for Europas største forsikringsselskab Allianz. I 2008 trådte han ind i Allianz's ledelse fra en stilling i McKinsey & Company, og i maj 2015 overtog han så stillingen som koncerndirektør.

Ugemagasinet Der Spiegel kan fortælle dramatiske historier om hans utraditionelle, excentriske og provokerende ledelsesstil, der i løbet af to år har bragt nogle af koncernens medarbejdere på oprørets rand.

Et af de bedre eksempler i Der Spiegel er historien om, hvordan hele den øverste internationale ledelse er samlet til et søvndyssende tredages-seminar om resultater, strategier og anden ledelseslingo, da der hen på eftermiddagen pludselig styrter kampklædte tropper ind i lokalet, samtidig med at tallene på de store væg-til-væg-skærme invaderes af kamphelikoptere, jagerfly og kort over kampzonen.

"Det handler om "Decision Making", kunne de forundrede, men nu vågne, ledere høre. En øvelse i hurtige og transparente beslutningsgange efter det amerikanske militærs model. Og så udspilledes krigen mod konkurrenterne ellers for fuld udblæsning.

De to største konkurrenter, Generali og Zurich, har slået sig sammen, brøler en leder af eftermiddagens aktion, mens bomberne regner ned over lærredet. Den militære situation er alvorlig. En jagerpilot fra Allianz er skudt ned over Generali og Zurich-område. Han skal befris, er ordren, og indsatslederne snerrer i bedste militærjargon: Den, der laver en fejl, er dødsens".

Kampindsatsen skal planlægges i teams, og hele seancen er så livagtig, at flere topledere må krybe i dækning under bordene. Nogle bliver ret sure. Det er et nedværdigende og absurd teater, mumler de ifølge Der Spiegel.

Øvelsen skal efter sigende ikke have stoppet skyttegravskrigene i hverdagen, hvor nogle holder på, at Bäte har vækket en sovende kæmpe til live i et kompliceret klima med nul-renter og digitalisering, mens andre mener, han har drevet en strålende og solid forretning ud i kaos.

 

Seneste nyt