Menu luk

Filialdirektøren ligger i med min kollega

Dilemmaer fra arbejdslivet blev vendt af ”Mads og Panelet” på det første af en stribe medlemsmøder. Det vakte både latter og eftertanke

22. nov. 2017
4 min

"Det undrer mig, at jeg ikke får et bifald. Jeg er faktisk en stor stjerne i DR ...".

Mads Steffensen, der er kendt som vært i flere tv-programmer og fra radiosuccesen "Mads og Monopolet", fik hurtigt latteren med sig, da han trådte op på scenen foran et veloplagt publikum i kongrescenteret i Rødekro.

Omkring 200 medlemmer af Finansforbundet var mødt op for at se og høre DR-kendissen styre debatten med formand Kent Petersen, Sydbank-direktør Karen Frøsig og borgmester i Aabenraa Thomas Andresen (Venstre). De tre blev bedt om at byde ind med hver deres løsning på en række dilemmaer fra hverdagen i finanssektoren, og publikum blev inddraget og markerede med håndsoprækning deres synspunkter.

Elskerinde med på en lytter

Et af de mere farverige dilemmaer kom fra "Anne", hvis kollega og gode veninde har et hemmeligt forhold til deres gifte filialdirektør. Når kollegerne i filialen spiser frokost, sker det, at de "bitcher" over direktøren, uvidende om at hans elskerinde sidder iblandt dem. Anne er bange for, at veninden går videre til direktøren med sin viden, så hvad skal hun gøre?

Der blev hvisket til sidemændene på stolerækkerne blandt publikum og sigende løftet øjenbryn.

På scenen mente formanden, at Anne skulle gå til direktøren og sige, at det var en uholdbar situation, borgmesteren var lidt i vildrede, mens Karen Frøsig pointerede, at problemet kunne løses ved at lade være med at sladre. Alternativt sige ligeud til veninden, at hun enten måtte stoppe det hemmelige forhold eller melde det ud.

Mads Steffensen bad publikum tage stilling til, om de i Annes situation ville fortælle andre kolleger om forholdet. Det ville publikum bestemt ikke, men den troede ordstyreren ikke på: "I lyver!" konstaterede han til almindelig latter.

Sms sent på aftenen

En håndsoprækning afslørede også, at det ikke var mange af de fremmødte, der var vant til at få sms'er fra deres chef sent om aftenen. Men det er nogle af medlemmerne, og "Katrine" har skrevet, at hun ikke har lyst til at svare i sin fritid, men føler sig presset – også fordi en del af hendes kolleger svarer, så snart de ser en besked.

Alle tre paneldeltagere indrømmede beredvilligt, at de selv kunne finde på at sende sms'er og e-mail til deres medarbejdere om aftenen. Men de forventer kun hurtigt svar af dem, når det ligger i deres funktion og løn, at de skal stå til rådighed. Karen Frøsig gav et eksempel:

"I nogle tilfælde har jeg brug for et hurtigt svar fra en medarbejder og sender først en mail fulgt op af en sms, hvis jeg ikke får det. Men det er ikke kun hastesager, jeg sender af sted på e-mail om aftenen. Det er bare på det tidspunkt, jeg ofte har tid, for jeg bryder mig ikke om at se tv".

"Der er ellers meget godt at se", indskød Mads Steffensen.

Gå nu hjem, chef!

Der kan også være spændende ting at se sidst på julefrokoster rundtom i landet, men "Bjørn" ville hellere være foruden at se sin normalt kølige chef plørefuld – og i humør til at fortælle sandheder om de ansatte. Ved seneste julefrokost gik chefen virkelig over stregen og afslørede hemmeligheder om en af Bjørns kolleger.

Sådan en situation kan sætte alle i afdelingen i et dilemma, sagde Kent Petersen:

"En leder kan virkelig splitte en afdeling ad, hvis han ikke kan holde tand for tunge. Men det kan være svært at gå til ham som almindelig medarbejder, så i den situation synes jeg, at man skal tage fat i tillidsmanden".

Men hvornår bør en chef vende næsen hjemad ved firmajulefrokosten? Karen Frøsig sagde, at det i hvert fald skulle være, før chefen blev fuld. Kent Petersen fortalte, at han plejer at give den gas og gå hjem, når medarbejderne begynder at fortælle om deres personlige liv, eller hvordan det står til på arbejdspladsen.

Borgmesteren havde problemer med at gå hjem, før han var pyntet, for på rådhuset byder traditionen, at ledelsen skal hele vejen rundt og skåle i snaps i alle afdelinger:

"Så for mig er svaret, at jeg skal gå hjem, når jeg er igennem den runde".

Borgmesteren fik kun lov at være med i denne udgave af Mads og Panelet, Karen Frøsig er med endnu en gang, mens Kent Petersen eller en anden fra formandskabet vil være en del af panelet på resten af den turné, der nu er indledt.

I alt besøges 13 steder i landet med 15 medlemsmøder.

Seneste nyt