Menu luk

De valgte at forlade jobbet frivilligt

I oktober 2016 tilbød Danske Bank, som en del af en annonceret sparerunde, medarbejdere i Personal Banking og Business Banking, som i alt tæller 8000 ansatte, at tage imod en frivillig fratrædelse på gunstige vilkår. Det tilbud tog 244 ansatte imod, og en del af disse har efterfølgende været til Finansforbundets informationsmøder i København og Århus, hvor de kunne få rådgivning og støtte om deres muligheder og hjælp til jobsøgning og uddannelse. Udover de 244 frivillige fratrædelser blev 77 medarbejdere afskediget, så i alt 321 medarbejdere forlader koncernen. Magasinet Finans fangede tre af de ansatte, der valgte at tage imod den frivillige fratrædelse, for at høre, hvorfor de traf det valg.

25. jan. 2017
3 min

Jeg vil noget helt andet

Shawn Sørensen, 34 år, projektleder i Transaction Banking i Danske Bank i Høje Tåstrup. Arbejdet i banken i 9 år. Fratrådte den 31/12-2016.

"Jeg har ikke taget den frivillige fratrædelse, fordi jeg følte, at mit job var i fare. Jeg har været i bankens talentprogram, så på den måde har jeg egentlig været ret godt stillet.

Mine arbejdsopgaver har det sidste halve år ændret sig fra at være specialistopgaver på betalingsområdet til at handle mere om at forbedre arbejdsværktøjer og dokumentere processer, og det tiltalte mig ikke så meget. Derudover har en del af mine kollegaer fået nyt arbejde, og det har overrasket mig, hvor meget det sociale egentlig betyder, og hvor meget man kan savne de kollegaer, der ikke er der mere. Derudover stoppede min gruppeleder, som jeg rigtig godt kunne lide at arbejde med, også.  

En anden medvirkende faktor er, at jeg i sommers flyttede sammen med min kæreste på hans hobbylandsted på Fyn, og jeg har derfor pendlet frem og tilbage.

Egentlig har jeg længe gået og tænkt på, om jeg overhovedet har lyst til at være projektleder. Jeg synes ikke, at jeg har været voldsomt målrettet i mit arbejdsliv, og jeg føler, at tiden er inde til at mærke efter, hvad jeg vil gøre i resten af mit arbejdsliv. Jeg kan sagtens forestille mig, at jeg skal lave noget helt andet end at arbejde i en bank. Jeg er ret fortrøstningsfuld og det outplacementforløb, som er en del af den frivillige fratrædelse, er et oplagt sted at søge en afklaring på, hvad jeg har lyst til."

Mit job blev trivielt

Marianne Guldager, 47 år, servicerådgiver i Danske Bank i Viby. Arbejdet i banken i 9 år. Fritstillet fra 1/12 – 2016, fratræder 31/5 – 2017.

"Jobbet har ændret sig, siden vi lukkede mange kasser. Det er blevet meget mere rutinepræget og mindre kundeservice, og det blev lidt tungt og trivielt i længden. Desuden er jeg ret overbevist om, at jobbet ikke kommer til at eksistere, indtil jeg skal pensioneres. Det er egentlig ikke fordi, jeg har været bange for at blive fyret, for jeg har den indstilling, at jeg nok skal finde et arbejde. Men det var en oplagt mulighed for at skifte spor og et spark til mig selv om at gøre noget ved en situation, som jeg ret beset var lidt træt af i forvejen.

Nu har jeg nogle måneder til at finde ud af, hvad jeg gerne vil. Jeg ved, at det skal være noget med kundeservice, for det brænder jeg stadig for. Men det kan ligeså vel være på et uddannelsessted eller i en reception eller noget helt tredje. Men det skal gerne være et sted, hvor der sker noget og er noget leben".

Tiden var moden til en pensionering

Werner Lynglund, 64 år, Seniorkunderådgiver Bolig i Danske Bank i Århus. Arbejdet 21 år i banken. Fritstillet fra 1/12 – 2016, fratræder 31/5 – 2017.

"Jeg bliver 65 år til maj, så selvom det egentlig var min plan at fortsætte 1-2 år mere, så kom muligheden for en frivillig fratrædelse kort efter det var blevet offentliggjort, at vi skulle have nogle andre arbejdsopgaver og noget ny uddannelse. Der tænkte jeg, om jeg ikke har en alder, hvor tiden var moden til en pensionering. Jeg har været utrolig glad for mit arbejde, men jeg kunne ikke lige se mig selv stå med en endnu en omstrukturering og nye opgaver. Jeg har været igennem ret mange forandringer, og nu var muligheden for at få en god fratrædelse oveni.

Jeg har aldrig følt at mig stilling var truet, for jeg har altid gjort mit arbejde så godt, at de gerne vil beholde mig.

Nu er min plan at lave noget frivillig arbejde og få mere tid til mine mange fritidsinteresser, ligesom jeg har mange børn og børnebørn, som jeg kan nyde endnu mere. Så jeg er fortrøstningsfuld."

Seneste nyt