Menu luk

BEC finder nye it-folk gennem netværk

Trods stor mangel på ansatte med de rette it-kompetencer i Danmark, har BEC endnu ikke oplevet de store udfordringer i arbejdet med at udfylde 90 nye stillinger. Det skyldes blandt andet en styrket branding samt de nuværende ansattes netværk, siger HR-udviklingsdirektør, Lotte Brøndtoft.

11. sep. 2017
3 min

​BEC udvider med 90 nye stillinger. Sådan lød det fra it-virksomheden i starten af april i år. Efter målet skal stillingerne være besat inden udgangen af 2017, men hvordan går det egentlig med at finde kandidaterne med de rigtige it-kompetencer?

"Det går godt. Der er fuld gang i ansættelserne, og vi har hver måned nye kolleger, der starter. Så når vi kigger på det nu, ser det ud som om, at vi lander på målet med de 90 nyansættelser, når året er gået," siger HR-udviklingsdirektør i BEC, Lotte Brøndtoft til Nyhedsbrevet Finans.

Hun erkender, at det ikke er helt uden udfordringer, da det generelt er svært at tiltrække it-arbejdskraft i Danmark. IT-Branchen skriver på deres hjemmeside, at der i slutningen af 2015 manglede 3.000 it-ansatte i Danmark. Det tal forventer de kun er steget, og derfor er der stor rift om medarbejdere med it-kompetencer.

"Derfor bruger vi noget ekstra krudt på at brande os og på at tiltrække og rekruttere de mennesker, vi gerne vil have. Men vi har ikke ubesatte stillinger, så på den måde er det ultimativt set ikke en udfordring, for det lykkes os at tiltrække de kandidater, vi har brug for", siger Lotte Brøndtoft.

Hun fortæller, at rigtig mange af deres ansøgere især vælger BEC, fordi de gennem deres netværk har hørt, at det er en god og spændende arbejdsplads. Derfor er branding ikke det eneste redskab til at få besat de 90 stillinger. En stor del af arbejdet starter nemlig på selve arbejdspladsen.

"Det er for mig den ultimativt bedste måde at tiltrække mennesker på, at de hører fra andre, at det er fedt at være her. Derfor er det kun en god forretning, hvis vi er dygtige til at være en attraktiv arbejdsplads, og det har vi selvfølgelig også en ambition om at være. Hvis potentielle kandidater skal høre fra deres netværk, at det er godt at være her, så skal vi netop gøre os umage med at være en god arbejdsplads", siger Lotte Brøndtoft.

Opgaver over løn

Børsen kunne i slutningen af juni fortælle, at lønningerne til it-ansatte i finanssektoren boomer, fordi efterspørgslen på it-talenterne er så stor. Det kan Lotte Brøndtoft godt nikke genkendende til, men hun ser det ikke som et decideret problem i hvervningen af nye medarbejdere.

"Det har altid været sådan på udvalgte it-profiler, at lønningerne er ekstremt høje, og det er de stadig. Generelt så har den finansielle sektor ligget højere end den øvrige it-branche, så det er endnu ikke noget, vi mærker markant, men selvfølgelig kan vi mærke, at der er efterspørgsel, det er klart", siger Lotte Brøndtoft og fortsætter:

"Men vi oplever faktisk, at for nogle af de rigtig dygtige it-specialister er det opgaverne, der lokker dem. Det er ikke nødvendigvis en større lønningspose, der tiltrækker dem. I stedet tænker de på, om de kan arbejde med ny teknologi, eller om det er en virksomhed, hvor vi har en vision for, hvor vi skal hen med vores platform. Det er i hvert fald vores oplevelse", siger Lotte Brøndtoft.

Hun understreger, at der ikke er nogen tvivl om, at der ikke bliver uddannet nok med de rette it-kompetencer i det danske samfund, og at det er med til at presse lønnen op. Hun så derfor gerne, at man uddannede endnu flere.

25 nye unge ansigter

BEC har netop kunnet sige velkommen til deres fjerde graduate-hold, der skal arbejde med business intelligence- og it-udvikling.

"Vi havde en ambition, der hed, at vi kunne være heldige at tiltrække 20 dygtige nyuddannede kandidater, men nu er vi der, at det er 25, der netop er startet. Der var rigtig mange dygtige kandidater i feltet, og derfor valgte vi at tage fem mere, end vi havde regnet med", siger Lotte Brøndtoft.

Ansættelsen af de unge nyuddannede er en del af strategien mod at få hentet de 90 nye medarbejdere hjem. Det nye skud unge mennesker glæder Lotte Brøndtoft, da hun ser det som en fordel, at de kommer med nogle nye og anderledes perspektiver på tilværelsen.

 

Seneste nyt