Menu luk

Bankmand og mesterbokser

31-årige Osama Hadifi har passet to job samtidig, men lægger nu mest energi i at udvikle sin karriere i finanssektoren. Boksningen slipper han dog ikke

2. apr. 2017
5 min

Træning to gange om dagen, seks gange om ugen. Det kræver god fysik og stor selvdisciplin at blive klar til boksekampe på eliteplan - også uden at skulle passe et job som finansøkonom i Danske Bank samtidig.

31-årige Osama Hadifi, der er afdelingsansvarlig for tre produkter indenfor MobilePay Erhverv, har i længere perioder klaret begge dele.

"Jeg har kørt i begge spor, for jeg har ikke haft lyst til at fravælge nogen af delene. Helt fra jeg var lille, var jeg vild med film, hvor der var slagsmål og kampsport".

Så da en kammerat opfordrede ham til at tage med til boksetræning, da han var 15-16 år, var han hurtigt solgt:

"Det ligger mange fjernt at slå på andre, og de har lidt svært ved at forstå, hvad der trækker - men for mig er det den helt rigtige sportsgren. Hele stemningen omkring boksning og den disciplin, det kræver at dig, tiltrækker mig. Og så giver det noget respekt og selvtillid i de unge år at være god til at bokse. Folk ved, at det er en dårlig idé at træde én over tæerne", konstaterer letvægtsbokseren.

Han blev også meget tidligere interesseret i finansverdenen.

"Da jeg skulle i praktik i folkeskolens 8. klasse, vidste jeg ikke helt, hvad jeg skulle vælge. Min lærer hjalp mig med at finde en plads i Danske Bank på Amagerbrogade. Det var lige mig – så jeg vidste allerede da, at det kunne være en fremtidsmulighed".

Modstandere trak sig

Vejen mod en bankkarriere blev ikke snorlige, for Osama Hadifi viste sig at have talent for boksning. Han vandt over langt mere erfarne jævnaldrende, og det blev hurtigt svært at skaffe kampe nok til ham.

"Mine modstandere stillede ikke op, de skulle ikke nyde noget.  Så da jeg rykkede op og blev Senior Sjællandsmester som 18-årig, var det på baggrund af kun syv kampe", fortæller finansøkonomen, der har marokkanske rødder, men er født og opvokset i Danmark.

Han besluttede sig for at vie karrieren som professionel bokser på landsholdet fuld opmærksomhed i et sabbatår efter gymnasiet. Men sabbatåret trak flere med sig, for der var bud efter ham i udlandet.

"Jeg boksede blandt andet i Tyskland og Panama, og var typisk af sted i to måneder af gangen, hvor jeg lukkede ned for alt andet og fokuserede på at komme i topform før kampe. Men i længden var det ikke holdbart, der var ikke mange penge i det. Desuden blev det lidt ensomt at være af sted" , fortæller Osama Hadifi, der har bokset omkring 70 amatørkampe og 14 som professionel – heraf har han vundet 11 på knockout.

Fra vikar til afdelingsansvarlig

For at sikre sin fremtid, tog han uddannelse til finansøkonom på erhvervsakademiet Chpbusiness, som han afsluttede i 2014, og året efter fik han et vikarjob i Danske Bank i Høje-Taastrup, som udviklede sig til en fast stilling.

"Det har været et rigtig spændende område at arbejde indenfor, der har været masser af vækst, man skal være innovativ, og der er mulighed for at udvikle sig i jobbet. Så på ret kort tid er jeg gået fra at være vikar til afdelingsansvarlig".

I samme periode har han lagt stor energi i sin træning, for han var opsat på at få en titelkamp og gøre det godt mod den tidligere verdensmester, den 41-årige amerikaner DeMarcus Corley. De to mødtes i Danish Fight Night i Århus sidste år, og desværre var det denne gang bankmanden, der fik bank – han blev knockoutet i 6. omgang.

Han vurderer ellers, at han var lidt foran på point og var ved at have meget godt styr på den tidligere verdensmester, men Corley overrumplede ham pludselig. Som finansøkonomen sagde til TV2 sporten bagefter:

"Jeg ser ikke slaget komme – det var rent uheld. Jeg var uopmærksom et splitsekund, så vendte det hele. Det må jeg lige sove på, før jeg finder ud af, hvad der skal ske herfra".

En lettelse

Nederlaget sved i første omgang, men det gjorde det lettere for Osama Hadifi at træffe en beslutning, han nu er meget glad for.

"Jeg har haft en god aftale med Danske Bank om at kunne holde fri, når boksningen krævede det. Så længe jeg var vikar, gik det, men efter jeg blev fastansat og fik stadig mere ansvar, har det været vanskeligere at få til at hænge sammen".

Han var nødt til både at løbe en morgentur og boksetræne om aftenen seks dage om ugen for at komme i topform og ned på de tilladte 62 kilo – normalt vejer han omkring fem kilo mere - og det blev lige lovlig presset ved siden af et fuldtidsjob.

Derfor har han sluttet fred med, at boksning nu er for sjov og for motionens skyld. Det giver luft til arbejde, men også tid og energi til at søge at få et mere normalt privatliv med familie, som han efterhånden har fået lyst til.

Menneskekendskab i rygsækken

"Jeg har ikke taget så mange hårde slag på skallen i løbet af min boksekarriere, så der var udsigt til, at jeg kunne fortsætte som professionel længe endnu. Omvendt har jeg følt en lettelse over, at jeg ikke behøver at træne så intensivt længere, nu hvor jeg har lukket ned for den professionelle del. Den har givet mig masser af gode oplevelser, som jeg tænker på med stor glæde, men det føles godt at nøjes med at boksetræne et par gange om ugen for at holde mig i form".

Det giver også mulighed for at bevare kontakten til miljøet, som ikke overraskende er noget af et kulisseskift efter en dag i banken:

"Boksemiljøet rummer mange typer, og der er også nogle bøvede imellem. Det har den fordel, at jeg har lettere ved at forstå og sætte mig ind i, hvordan mennesker fra helt andre miljøer og med en helt anden baggrund tænker. Det har været med til at udvikle mit menneskekendskab, og det er en styrke, jeg også kan bruge i mit arbejde".

Seneste nyt