Menu luk

4.000 fintech-superhelte har indtaget København

”I er alle superhelte, fordi I er en del af det økosystem, der får fintechudviklingen til at ske så hurtigt, som vi har set den gøre de seneste par år”, sagde administrerende direktør Tracey Davies, da hun åbnede Money20/20-konferencen mandag formiddag. Nets og Spar Nord har mange deltagere på konferencen.

26. jun. 2017
3 min

​Til tonerne af David Bowies "Heroes" gik Tracey Davies på scenen mandag den 26. juni kl. 9 i Bella Center i København og åbnede Money20/20 Europe – Europas største fintech-begivenhed – der har undertitlen "hvor Europas fintech-superhelte mødes for at skabe fremtidens penge".

"I er alle superhelte, og vi har valgt et superheltetema i år, fordi I alle er en del af det økosystem, der får Fintech-udviklingen til at ske så hurtigt, som vi har set den gøre de seneste par år", sagde Tracey Davis, administrererende direktør for Money20/20 til de mange tilhørere.

Omkring 4.000 deltagere fra 70 lande er samlet frem til onsdag den 28. juni sidst på eftermiddagen for at høre over 80 timers foredrag og debatter om fintech fordelt på 120 arrangementer på syv scener. Nets har en stand på Money20/20-konferencen og har knap 100 medarbejdere til stede i Bella Center.

"Vi ser arrangementet som en mulighed for at vedligeholde kontakten til vores kunder og samarbejdspartnere, som vi til dagligt har en tæt kontakt til, men som vi nu kan møde i lidt mere uformelle rammer. Min erfaring er, at de her typer arrangementer af og til indeholder præsentation af et produkt eller en idé, som er nyt og spændende. Så det håber jeg også, at vi kommer til at opleve i år", siger marketingdirektør Niels Henrik Eriksen til Nyhedsbrevet Finans.

Selvkørende finansielle forbrugere

Blandt hovedtalerne på konferencens første dag var Carlos Torres Vila, der er CEO i den spanske storbank BBVA

"Hvordan driver man bank i 2017, når undersøgelser viser, at borgene hellere vil gå til tandlægen end de vil gå i banken? Og hvor 30 procent af middelklassen ikke lægger penge til side og får en opsparing, som de kan trække på ved uforudsete udgifter?"

Det spørgsmål lod han hænge lidt i luften før gæsterne i den store konferencesal begyndte at kigge rundt på hinanden.

"Det er det, vi skal bruge de her tre dage på at finde ud af. For ligesom vi om få år oplever selvkørende biler, skal vores banker også være selvkørende. Det er min overbevisning, at fremtidens borgere ikke vil være villige til at dedikere tid til at passe og pleje deres finanser, og det kræver noget af os", siger Carlos Torres Vila.

Spar Nord søger inspiration

Spar Nord har sendt 19 medarbejdere til Money20/20-konferencen for at få inspiration til digital innovation.

"Til konferencen har vi samlet en delegation af både ledere og udviklere her fra hovedsædet. Og så har vi inviteret en gruppe af vores lokale direktører for at sikre, at de også bliver en del af samtalen om den digitale udvikling, vi stræber mod. På den måde sikrer vi, at vi får deres idéer og holdninger med - og at det ikke er os, der sidder i hovedsædet, der træffer alle beslutningerne og trækker noget ned over hovederne på dem, som de ikke er 100% tilfredse med", siger direktør for kommunikation og forretningsudvikling Ole Madsen og fortsætter:

"Vi har alle skræddersyet hver vores program til de tre dage, så det passer til vores område, og så stikker vi hovederne sammen en gang imellem og snakker om, hvad vi har oplevet".

Seneste nyt