Menu luk

20 procent flere medarbejdere i BEC på seks år

BEC vil udvide med 90 medarbejdere i løbet af 2017, så det samlede antal medarbejdere i Roskilde og Herning når op på 790. I 2015 beskæftigede datacentralen 590.

23. apr. 2017
2 min

​(Artiklen er opdateret kl. 11.15 på grund af fejl i tal i overskrift).

Det hører efterhånden til de sjældne nyheder, at en virksomhed i den finansielle sektor har planer om at udvide medarbejderstaben. Det er ikke desto mindre ganske vist ifølge Lotte Brøndtoft, HR-direktør i BEC. BEC, der har 50 års erfaring med udvikling og drift af it til finansvirksomheder, har planer om at udvide med 90 medarbejdere i løbet af 2017. 20 nyuddannede er netop nu ved at blive ansat. De resterende 70 følger i løbet af året.

"Den overordnede årsag er, at BEC får flere opgaver. Det digitale udgør en stigende andel af det at drive bank, både i forhold til kunderne og til regulerende myndigheder, og her kommer vi på banen", siger Lotte Brøndtoft.

Samtidig har BEC fået nye kunder. Sidste år kom Spar Nord til, og netop nu migrerer Nykredit Bank til BEC's bankplatform efter i en årrække at have brugt dele af BEC's systemer.

Nyansættelserne bliver "flere af de samme": it-udviklere, it-arkitekter og bankspecialister.

"Det bliver ikke helt let at hente så mange i det arbejdsmarked, vi har nu, men jeg er sikker på, vi kommer i hus", siger Lotte Brøndtoft.

Noget af det, der tiltrækker ved BEC, er ifølge HR-direktøren, at medarbejderne får stort ansvar i komplekse systemer, og at der arbejdes agilt.

"Alle opgaver brydes ned, og der arbejdes i kortere sprint i intervaller på 14 dage. Der bliver lagt tre-måneders-planer, og der bliver hele tiden taget stilling til den værdi, der skal leveres. Det er en kæmpe forskel fra, da projekter blev planlagt med horisonter på to år. Det kan lyde stressende, men vores erfaring er, at der faktisk bliver et bedre arbejdsmiljø, idet hele gruppen, som mødes hver morgen til en opdatering, har ansvaret. Dermed ligger hele ansvaret ikke på en enkelt medarbejders skuldre".

Samtidig skulle de agile systemer ifølge HR-direktøren også give bedre mulighed for kollega-oplæring og løbende kompetenceudvikling.

Udbygning af standardbankplatform

Det overordnede rationale bag de nye arbejdsgange er at få produkterne hurtigere på markedet og effektivisere it-udviklingen.

De nye medarbejdere skal i 2017 blandt andet arbejde med at udbygge BEC's standard-bankplatform, tilføre nye systemplatforme inden for blandt andet BPM (business process management) og CEM (customer experience management) og et nyt system til håndtering af ejendomsfinansiering. Dertil kommer komplekse compliance-projekter som følge af nye lovkrav til blandt andet investeringsrådgivning, persondata, kapitalberegninger og hvidvaskovervågning.

Siden 2015 har BEC udvidet med cirka 110 medarbejdere fra 590 til nu 700, samtidig med at BEC ligesom alle andre store it-leverandører i højere grad også udliciterer opgaver og køber løsninger skabt af mindre fintech virksomheder.

Seneste nyt