Menu luk

Robotter overtager snart rutinearbejdet

En procesrobot har i flere år udfærdiget lånerdokumenter i Spar Nord, og i Danske Bank laver man forsøg med robotten Amelia, der kan aflæse kundens kropssprog. Tirsdag den 29. november gøres der på en konference i København status og udveksles erfaring om robotteknologierne, der er på hastig fremmarch i sektoren.

31. okt. 2016
2 min

​Robotteknologi vil inden for en meget overskuelig fremtid trænge ind i hjertet af bankdriften. Allerede nu er robotter i stand til at læse skærmbilleder, så de dermed selv kan udføre administrativt arbejde, så længe processen er veldefineret, og data kan indhentes uden menneskelig kommunikation.

I Spar Nord indførte man for godt to år siden en procesrobot til at udfærdige lånedokumenter. Rådgiveren skal blot indtaste kunde og sagsnummer, hvorefter systemet selv opretter konti, garantier og depoter, og robotten sørger for at alle informationer sendes til de relevante modtagere. Automatiseringen har reduceret lånetilbudsprocessen fra 14 dage til otte minutter, og i dag kan Spar Nord ifølge direktør Ole Søholm Jensen levere op til 290 tilbud på en dag mod 25 før.

Ole Søholm Jensen er en af talerne på konferencen AI & Robotics tirsdag den 29. november i Charlottehaven på Østerbro i København. Bag arrangementet står Experticon i samarbejde med blandt andre Camphausen & co. Samt Copenhagen Fintech.

En af landets førende eksperter i Robotics & AI, Bent Dalager, der for nylig er skiftet fra konsulentfirmaet Accenture til KPMG Danmark, vil på konferencen give en status på de forskellige robotteknologier og begreber.

"Det rutinearbejde, som meget få bankansatte bryder sig om at udføre, vil snart være fortid. Ved at bruge en teknik til ansigtsgenkendelse, som er udviklet i militæret, kan man få en virtuel robot til at aflæse en skærm og derefter sende alle oplysninger fra fronten til bagenden", sagde Bent Dalager i et interview om robotter til Magasinet Finans i december 2015.

Aktuelt eksperimenterer Danske Bank med robotten Amelia, der blandt andet kan aflæse kundens kropssprog. Nykredit anvender også robotter, hvilket Senior Vice President Inge Bender Koch vil løfte sløret for på konferencen.

Andre talere på konferencen om robotter og kunstig intelligens er Innovative Executive Anders Quitzau fra IBM, Senior Vice President Stine Kring Andersen, MobileLife/Danske Bank samt fintech-iværksætterne Nicholas Melistrup fra Crediwire og Omar Sheikh fra Cocoa Invest.

Finanstilsynet vil ved vicedirektør Thomas Brenøe også give sit syn på, hvordan den teknologiske udvikling påvirker den finansielle forbruger.

Du kan læse mere om konferencen og tilmelde dig her.
 

Seneste nyt