Menu luk

Mindre pengeinstitutter oplever fremgang

11 ud af 18 pengeinstitutter i Gruppe 2 og 3, som Nyhedsbrevet Finans har kigget på, har præsenteret et positivt halvårsregnskab. Tre af institutterne – Skjern Bank, Klim Sparekasse og Sparekassen Sjælland – præsenterer det bedste halvårsregnskab i mere end 100 år.

29. aug. 2016
1 min

Det er sæson for halvårsregnskaber, og Nyhedsbrevet Finans har tjekket op på de 23 pengeinstitutter, der har offentliggjort deres halvårsregnskab. De fem store pengeinstitutter, Danske Bank, Nordea, Jyske Bank, Nykredit Bank og Sydbank præsenterer pæne regnskaber, og har alle overskud bortset fra Jyske Bank, der har store nedskrivninger på grund af landbruget.

Ser man på de 18 Gruppe 2 og 3-pengeinstituttter kan 11 af dem præsentere et positivt halvårsregnskab. Generelt oplever de små banker stigende nedskrivninger og faldende udlån, men på trods af det oplever 11 ud af de 18 banker vækst.

Ved denne optælling, er der 3 pengeinstituterer, der stjæler opmærksomheden og præsenterer særligt flotte regnskaber. Det gælder Sparekassen Sjælland, Skjern Bank og Klim Sparekasse. Sparekassen Sjælland præsenterer det bedste halvårsregnskab i hele 191 år. Her er fortjenesten steget med 82 procent sammenlignet med samme periode sidste år, og nedskrivningerne er faldet fra 92.000 kr. til 63.000 kr.

Skjern Bank og Klim Sparekasse præsenterer de flotteste halvårsregnskaber nogensinde. I Skjern præsenteres det bedste resultat i bankens 110-åringe historie med et overskud på 41 mio. kr. sammenlignet med 32.1 mio. kr. sidste år.

I Klim Sparekasse har de oplevet den bedste basisindtjening i deres 139-årige historie. På trods af en stigning i nedskrivninger på 13.5 procent fra sidste års 475.000 kr. til 549.000 kr.

Seneste nyt