Menu luk

Jobboom i Sparekassen Kronjylland

20 nye jobopslag. Mens de største danske banker reducerer i medarbejderstaben, vælger Sparekassen Kronjylland løbende at udvide sin. Siden 2012 er antallet af medarbejdere vokset fra 497 til 668. Fusioner og filialåbninger er baggrunden for væksten, som HR direktør Marlene Bay Møller forventer vil fortsætte i 2017.

28. nov. 2016
3 min

​25-30 ansøgninger. Det er det gennemsnitlige antal ansøgninger, Sparekassen Kronjylland modtager, hver gang den slår en stilling op. Og det har Sparekassen gjort meget i løbet af de seneste år, og gør det stadig. I øjeblikket har sparekassen 20 ledige stillinger, der venter på at blive besat.

Siden 2012 er medarbejderstaben vokset støt fra 497 til 668 medarbejdere. Mens fusioner har været hovedforklaringen på de tidligere års medarbejdervækst, er filialåbninger og en ny kundestrategi forklaringen på den seneste tids medarbejdertilvækst og det nuværende jobboom.

"Medarbejdertilvæksten er et resultat af, at vi vækster og åbner nye afdelinger. Derudover har vi lavet en strategi, som kræver, at vi opnormerer i forhold til hovedsædefunktioner. Vi arbejder med kundeoplevelser og adfærdsændringer, og det er en forandringsproces, der også kræver flere ressourcer. Så det er hele vejen rundt, at vi søger nye medarbejdere", siger Marlene Bay Møller, HR Direktør i Sparekassen Kronjylland til Nyhedsbrevet Finans.

Stor medarbejderinteresse for filialåbninger

HR Partner, robotudvikler og kunde- eller erhvervsrådgiver er nogle af de 20 ledige stillinger, sparekassen har. En god del af de ledige stillinger er tilknyttet bankens nyeste filialer i København og Slagelse samt i den kommende filial i Køge, som åbner til januar 2017 og bliver sparekassens filial nummer 51. Ifølge Marlene Bay Møller har sparekassen haft god succes med at rekruttere medarbejdere til sparekassens nye filialer.

"Jeg er meget glad og overrasket over, at så mange har lyst til at prøve noget nyt i en branche, hvor folk ikke er kendt for at være så risikovillige. Min oplevelse er, at folk gerne vil prøve noget nyt og gerne kaster sig ud i at starte med nul kunder og et blankt skrivebord", siger Marlene Bay Møller og fortsætter:

"Vores ansøgere kommer primært fra de større pengeinstitutter, som går den modsatte vej af os, og som lukker filialer, etablerer callcentre eller flytter produktionen til udlandet. Det udfordrer værdierne hos nogen medarbejdere og giver os en mulighed for at rekruttere ambitiøse mennesker til Sparekassen. Vi har ikke nogen individmål i sparekassen, og det tiltaler flere. De er trætte af at blive punket for ikke at holde tiden. Den tid rådgiverne har per kunde er større hos os end i de store pengeinstitutter. Det giver mulighed for at skabe gode kundeoplevelser, og det tiltrækker flere."

Kommende filialåbninger i Nordjylland og Fyn

Til januar næste år åbner Sparekassen Kronjylland en ny filial i Køge med 8 nye medarbejdere. Men filialåbningerne stopper ikke her. Ifølge HR Direktøren er Sparekassen Kronjyllands ambition at åbne 2-3 filialer næste år. Sparekassen har allerede udset sig 20 danske byer, den gerne vil være tilstede i, men bruttolisten er ikke endegyldig.

Det springende punkt er ifølge Marlene Bay Møller, om sparekassen bliver kontaktet af den rigtige afdelingsdirektør. Gør den det, så betyder det ikke så meget, om byen befinder sig på sparekassens bruttoliste. Ifølge HR Direktøren sker det jævnligt, at Sparekassen Kronjylland, ligesom Middelfart Sparekasse, får henvendelser fra folk, som er interesserede i at være med til at åbne en filial.

Hver enkelt henvendelse bliver vurderet. Kriterierne er mange, men har du ifølge HR Direktøren en solid business plan med et spændende markedsområde, hvor det er nemt at rekruttere 8-10 kvalificerede medarbejdere med lokalkendskab, er du godt på vej. Og er det område i Nordjylland eller Fyn, er du særlig interessant, fortæller HR Direktøren Marlene Bay Møller, som dog ikke vil afsløre, hvilke konkrete byer i de to geografiske områder, som Sparekassen Kronjylland har i kikkerten.

Fakta: Antal medarbejdere i Sparekassen Kronjylland

2012: 497 medarbejdere (Sparekassen fusionerer med Sparekassen Østjylland og overtager 15 filialer og 175 medarbejdere)

2013: 585 medarbejdere

2014: 619 medarbejdere

2015: 655 medarbejdere (Sparekassen fusionere med Vorbasse-Hejnsvig Sparekasse og overtager 5 filialer og 43 medarbejdere). Sparekassen åbner tre nye afdelinger. København City i juni, Lyngby i august og Holbæk i oktober.

2016: 668 medarbejdere. Sparekassen åbner tre nye afdelinger, Kolding i april, Esbjerg og Slagelse i november

2017: Sparekassen åbner en ny afdeling i Køge i januar og forventer at åbne yderligere to filialer, hvis de rigtige muligheder byder sig.

 

Seneste nyt