Menu luk

Finansarbejdspladser boomer i Høje Taastrup

Med 4.755 ansatte i den finansielle sektor – næsten 14 procent af alle beskæftigede – har Høje-Taastrup Kommune overhalet Aarhus og Ballerup og er efter Københavns Kommune den kommune, der rummer flest finansjob. Især Danske Bank og Nordea har flyttet mange job til Høje Taastrup.

26. sep. 2016
2 min

​Banker som Danske Bank og Nordea og realkreditinstitutter som Nykredit og Totalkredit har gennem de seneste år flyttet så mange arbejdspladser til Høje-Taastrup, at kommunen nu er den kommune i hele landet – bortset fra Københavns Kommune – der har flest finansjob.

I 4. kvartal 2015 var der således 4.755 ansatte i den finansielle sektor i Høje-Taastrup Kommune. Dermed er Høje Taastrup rykket fra både Aarhus og Ballerup, der nu er nummer 3 og 4 på landsplan. De finansielle virksomheder rykker typisk back-office-funktioner inden for it samt support- og call-centre til kontorerne i Høje Taastrup. Danske Bank beskæftiger 2.400 medarbejdere i Høje Taastrup, hvilket dermed er den lokation, hvor man har flest ansatte.

"For Danske Bank handler det om at optimere vores lokaleforbrug i Københavns-området, og i den forbindelse er antallet af arbejdspladser i Høje Taastrup steget, fordi vi i forvejen har kontorer der. Det handler både om at begrænse vores omkostninger, at vi samler os på færre adresser, og om at styrke arbejdspladsen det pågældende sted med en opgradering af kantine, reception og cafe-arealer", siger Danske Banks HR-direktør Henriette Fenger Ellekrog til Nyhedsbrevet Finans.

Udviklingen med flere finansielle arbejdspladser glæder Høje-Taastrup Kommunes bogmester Michael Ziegler (K), der med 8.000 nye arbejdspladser i perioden 2010-2015 kan bryste sig af at være kåret til Danmarksmester i jobvækst.

"For virksomhederne er der sund forretningsmæssig logik i at flytte til Høje-Taastrup: kvadratmetrene er billigere end i indre by, og infrastrukturen er markant bedre. Vi har både tog og motorvej lige til døren, og samtidig passerer halvdelen af al internet-datatrafik i gennem kommunen, hvad der gør os til et digitalt hub til Skandinavien", siger Michael Ziegler.

Højeste specialiseringsgrad inden for finans

Ifølge Høje-Taastrup Kommune har man 4,6 gange så mange arbejdspladser i den finansielle sektor som gennemsnittet af danske kommuner. Hvor pengeinstitutter, forsikringsselskaber og øvrige finansielle virksomheder tegner sig for cirka tre procent  af den samlede beskæftigelse i Danmark, er tallet 13,75 procent i Høje-Taastrup Kommune, ifølge kommunens egne beregninger på baggrund af data fra Danmarks Statistik.

Ballerup Kommune (3,7 gange så mange arbejdspladser som gennemsnittet), Glostrup (2,5 gange), Lyngby Taarbæk (2,3 gange), Frederiksberg (2,1 gange), Silkeborg (2,1 gange) og København (1,9 gange) er de kommuner, der kommer på de efterfølgende pladser, når det gælder specialiseringsgrad inden for finans. Tallene betyder eksempelvis, at i Ballerup er 11, 1 procent af alle arbejdspladser inden for den finansielle sektor.

Seneste nyt