Menu luk

En karrieresamtale hjalp Rasmus videre

Efter 11 år i Nykredit og et par mindre heldige jobskifte havde den 42-årige specialist Rasmus Skov lyst til at prøve noget andet. Men hvilken karrierevej skulle han gå? En samtale med Finansforbundets karriererådgiver blev en øjenåbner, og 1. december begyndte han i nyt job i Handelsbanken

13. dec. 2016
2 min

Hvad kan jeg? Hvad vil jeg gerne lave? Hvordan skal en ny chef se ud, og hvordan skal mine nye kolleger være?

Det var nogle af de spørgsmål, der kørte rundt i hovedet på Rasmus Skov, efter han havde været til karrieresamtale hos Finansforbundets karriererådgiver Charlotte Lindgren. Rasmus Skov følte sig ikke helt til rette i sit nuværende job som specialist i overførsler til og fra udlandet, og havde heller ikke gjort det i det forrige, som han landede i efter en organisationsændring. Og karrieresamtalen fik ham til at tage sin karrierekurs op til revision.

"Jeg fik sat ord på nogen af de ting, jeg allerede selv vidste blandt andet, at mit nuværende job ikke var det, jeg skulle. Det var i virkeligheden rimeligt banalt, men det kickstartede en proces, hvor jeg fik kigget lidt på mig selv. Karrierekonsulenten var virkelig professionel, og det var fedt at få andre øjne på mit cv. Karrierekonsulenten så nogle muligheder og karriereveje, jeg slet ikke havde tænkt, jeg kunne gå, og jeg fandt ud af, at jeg kan meget mere, end jeg troede," fortæller den 42-årige Rasmus Skov og fortsætter:

"Så udover en masse tanker og værktøjer til at nedbryde mit cv, gav samtalen mig også en masse selvtillid. Efterfølgende fik jeg kigget på mit cv og prioriteret, hvad der var vigtigst for mig. Og pludselig var der en rød tråd, hvor jeg tænkte, hvis jeg skal søge noget, er det den her vej. Så karrieresamtalen var egentlig det, der hjalp mig. Og jeg vil klart anbefale andre at tage en også. Det kan aldrig skade noget."

Ny arbejdsplads efter 11 år

Rasmus Skov havde ikke planlagt at kaste sig direkte ud i jobsøgningen, men det lavede hans kone om på. Hun havde fundet et stillingsopslag hos Handelsbanken, som passede rigtig godt på Rasmus nye karrierekurs. Rasmus sendte fluks en ansøgning afsted, og han havde svært ved at få armene ned, da hans kommende chef ringede og sagde; " Hvor er det fantastisk, at du har søgt jobbet. Jeg tror lige, det er dig, vi har brug for".

Den første december i år begynder Rasmus Skov i sit nye job i Handelsbanken som hovedansvarlig for Handelsbankens kundebreve. I de første 5-6 år af sin tid i Nykredit kodede han tasterobotter, og den it-erfaring kan han bruge i sit nye job, hvor han igen skal kode tasterobotter men med inddragelse af ny robotteknologi. Og han ser frem til sit nye karriereskift.

"Efter 11 år i Nykredit er det selvfølgelig en lille smule angstprovokerende at skulle rykke til Handelsbanken. Du siger farvel til netværk, relationer og velkendte arbejdsgange, hvor du ved, hvem du skal gå til med hvilke opgaver. Men det kan også være positivt. Nu visker jeg tavlen helt rent. Og jeg føler, at jeg med mit nye job er kommet på rette vej igen", siger Rasmus Skov.

 

Seneste nyt