Menu luk

58 Nordea-ansatte skal flytte eller stoppe

Banken lukker to kontorer i Aarhus og rykker arbejdspladserne til Høje Tåstrup. De ramte medarbejdere skal tage stilling til, om de vil med eller miste deres arbejde. ”Vi har opfordret ledelsen til at bevare dem lokalt og flytte flere funktioner til området i stedet”, siger Toni Madsen, der er formand for Kreds Nordea.

10. okt. 2016
1 min

​"Vil du med?"

Det skal 58 Nordea-ansatte fra to kontorer i Aarhus tage stilling til, efter at Nordea i sidste uge gav dem besked om, at deres arbejdspladser rykkes til Høje Tåstrup. Det drejer sig om medarbejdere i Operations, der primært har beskæftiget sig med dokumenthåndtering, eksempelvis bobehandling.

"Mange af de ramte medlemmer er tidligere blevet flyttet fra andre Nordea-lokaliteter rundt om i Jylland for at blive samlet i Aarhus. Derfor har nogle af dem allerede i dag flere timers transporttid til arbejde", konstaterer formand i Kreds Nordea – den faglige personaleorganisation i Nordea - Toni Madsen.

Der er ikke mange andre muligheder for, at medarbejderne kan blive i Nordea-regi i Aarhus, bortset fra eventuelt Nordea 24/7, som ikke har mange lighedspunkter med de arbejdsopgaver, de ramte plejer at varetage.

Opfordring til ledelsen

"Det er rigtig ærgerligt, at så mange arbejdspladser flyttes fra Aarhus. Vi har opfordret ledelsen til at bevare dem lokalt og flytte flere funktioner til området i stedet - på linje med, at man har oprettet e-filialer i områder, hvor der er arbejdskraft efter lukning af traditionelle filialer. Men ledelsens vurdering er desværre, at det ikke er muligt", siger Toni Madsen.

Da der er tale om væsentlige vilkårsændringer i stillingerne, er det sammenligneligt med en opsigelse af dem, der fravælger at flytte med til Høje Tåstrup. I øjeblikket har de hver især samtaler med HR, og der er er informationsmøder i Aarhus senere på måneden, ligesom Finansforbundet hjælper med at sikre dem bedst mulige vilkår.

Seneste nyt