Mange studerende forhandler ikke løn
Kun hver anden studerende beder om en højere løn på studiejobbet. Finansforbundets jurist guider dig til at stå skarpt i en lønforhandling.
Over halvdelen af studerende banker ikke i bordet for at få mere i løn på deres studiejob.
Det viser en undersøgelse fra YouGov ifølge en pressemeddelelse fra Danske Bank.
Mens priserne stiger, og arbejdsgiverne har svært ved at få besat stillingerne. er der ellers god grund til at kaste sig ud i en forhandling.
Selvfølgelig kan du lønforhandle
For selvfølgelig kan man også som studerende bede om en lønsamtale, fastslår Mette Bruun, som er juridisk konsulent i Finansforbundet.
”Vores erfaring er, at der er rigtig mange dygtige studerende, som er en vigtig del af den daglige drift. Mange indgår i arbejdet på næsten lige fod med deres mere erfarne kolleger, og er guld værd, når det kommer til at få hverdagen til at fungere”, siger hun.
Men ingen bliver verdensmester uden at øve sig. Derfor er det en god idé at begynde træningen som studerende, lyder tippet fra Mette Bruun.
5 tip til din lønforhandling:
Mette Bruun har 5 råd om lønforhandling for begyndere:
- Lønforhandling er ikke et overraskelsesangreb, så meld åbent ud til din leder, at du gerne vil have en snak om din løn.
- Vær skarp på, hvad du bistår med - både i forhold til resultater, din indsats og dit sociale bidrag til arbejdspladsen.
- Tag udgangspunkt i enten en procentmæssig stigning eller et konkret tal. Gør dig på forhånd tanker om, hvordan du vil komme videre i samtalen, hvis du får et hurtigt nej.
- Tænk eventuelt i, om der er andre goder der er attraktive for dig. Det kan være fridage, uddannelse, netværk eller undervisningserfaring.
- Afslut samtalen på en positiv måde, og spørg nysgerrigt ind til, hvad der kræves af indsats eller kompetencer for at kunne stige i løn ved næste forhandling. Husk, at det er en proces, der ikke stopper ved den første samtale.
Få gratis rådgivning
Som studerende kan du frit benytte dig af Finansforbundets juridiske rådgivning, hvor jurister og andre specialister er klar til at rådgive dig om juridiske forhold før, under og efter din ansættelse i et studiejob.
Læs mere her