Menu luk

VÆR GOD VED DIG SELV

Du har hørt det før, du har læst om det før, og du har helt sikkert også set kampagnematerialet om det før….
Så hvad holder dig fra at passe godt på dig selv i løbet af arbejdsdagen?

1. maj 2023
3 min

Vi har alle adgang til et hæve-sænkebord, en skærm, der kan indstilles og en stol vi også kan rette til, så den passer lige til os. Hvornår har du sidst hævet bordet og stillet dig op for at arbejde?

Tidligere artikler i Magasinet Finans har skrevet om, at du lever mange år længere, hvis du husker bevægelse i løbet af din arbejdsdag. Det er faktisk ikke så meget der skal til, for at komme i mål med det. Og det er hjælp til selvhjælp.

SLIP STOLEN

I Sydbank har vi tidligere kørt kampagnen, der hed ”Slip stolen – 20-8-2”. Konceptet er oprindeligt udviklet af Alan Hedge, som i de sidste 40 år har beskæftiget sig med ergonomisk design. ”20-8-2” dækker over, at du sidder i 20 minutter, står op 8 minutter og er fysisk aktiv i 2 minutter.
Det vil sige, hver halve time er du igennem hele konceptet.

Hvis du sidder eller står op for længe ad gangen, så hæmmer du din blodcirkulation, og derfor er det væsentligt, at du også tager den fysiske aktivitet til dig, når du er på arbejde. En slentretur til kaffemaskinen er naturligvis en fysisk aktivitet, som mange benytter sig af. Måske kunne du overveje at gå (lidt hurtigere) hen til en kaffemaskine, der står lidt længere væk. Du kan overveje at tage trappen op og ned en ekstra gang. Eller prøve at lave lidt gymnastik ved dit bord. Sidder du i en afdeling med kunder, kan gymnastikken foretages hurtigt og effektivt i et ledigt mødelokale lige ved siden af.

GRATIS APP TIL FYSIOFILM

Sydbank stiller værktøjer til motion og bevægelse fra Fysiofilm til rådighed. Der er flere afdelinger i banken, der allerede bruger filmene et par gange om ugen, hvor øvelserne laves sammen. Har du downloadet app´en? Det kan nemlig også bruges i din fritid. På Vores Sydbank kan du læse hvordan, du kommer på. Der er adgang til f.eks. yoga, 5-minutters øvelser, træning og fysioterapi og meget mere. Og det er helt gratis.

POMODORO

Motion og bevægelse er én ting, men du kan også gøre andre gode ting for dig selv.

En metode til at komme eventuelle overspringshandlinger til livs og blive mere fokuseret er at bruge Pomodoro-modellen (eller på dansk tomat-modellen). Det går i al sin enkelhed ud på, at du stiller et ur til 25 minutter og arbejder koncentreret med kun én ting i den tid. Navnet pomodoro er italiensk og kommer af, at udvikleren af denne metode havde et æggeur til sin rådighed, der havde form som en tomat. Der findes flere app´s (f.eks. Be Focused), som er gratis, og som kan hjælpe dig både med at arbejde koncentreret og fokuseret og som samtidig minder dig om, at det er tid til at tage en kort pause. Der skal pauser til i dit arbejdsliv. Det er en vigtig del af at passe godt på dig selv.

Og mens jeg skriver artiklen her, må jeg hellere tage min egen medicin og trykke på knappen, der hæver bordet 😊

 

Citat tekst

Emner

Seneste nyt