Menu luk

"Taknemmelighed er nøglen til at komme nemmere gennem livet"

Sådan lød svaret, da Pia Høgedal, privatkunderådgiver i Spar Nord Skive, blev spurgt om den vigtigste sætning, hun havde hørt på et weekendkursus, hvor taknemmelighed var et nøgleord

3. sep. 2021
1 min

”Sådan lød budskabet fra sociolog og forfatter Rikke Østergaard på weekendkurset ’Sig tak og få mere arbejdsglæde’.

Hvis du fokuserer på at være taknemmelig i det daglige, smitter det positivt af på hele din tilværelse – familie, venner, job og så videre. Når du er taknemmelig, er du i ro. Stress, negativitet og andre dårligdomme bider ikke på dig. 

Det har jeg selv erfaret, for jeg har været på kursus hos Rikke før og har praktiseret nogle af de teknikker, hun anbefaler. Det var godt at få genopfrisket.

Det er ikke raketvidenskab at være taknemmelig. Hvis det er svært at komme i gang, er det en god idé dagligt at fokusere på tre ting, som du er taknemmelig for. Det kan indføres som et lille ritual over morgenkaffen, eller når du er på vej i seng om aftenen. Det kan være små og store ting. Uanset hvor du er i livet, så er der altid noget at være glad for.

De ting, du fokuserer på, er selvforstærkende. Derfor giver taknemmelighed et mere positivt syn på tilværelsen. Du bliver mindre opfarende og får en større forståelse for, hvorfor andre reagerer anderledes.

Kurset handlede også om forventninger. Ofte forventer vi så meget – for eksempel op til en ferie – at vi næsten kun kan blive skuffede. Hvis vi sætter barren lidt lavere, får vi noget mere i stedet for”.

Foto: Martin Dam Kristensen

Seneste nyt