Menu luk

En spændende periode at debutere i

Bodil Breinbjerg fra Vestjysk Bank er så glad for sit hverv som tillidsrepræsentant, at hun fik mod på også at være del af bestyrelsen for Finansforbundet Kreds Vest.

25. sep. 2024
3 min

”Det er da lige noget for dig!”

Flere af Bodil Breinbjergs tillidsrepræsentant-kolleger opfordrede hende i foråret til at lade sig vælge til Finansforbundet Kreds Vest bestyrelse.

”Flere syntes, at det var ærgerligt, at Vestjysk Bank som en stor bank i kredsen havde mistet den en af sine to bestyrelsesmedlemmer ved den seneste generalforsamling. Så de prikkede lidt til mig,” fortæller servicerådgiver Bodil Breinbjerg, der er tillidsrepræsentant for 30 kolleger i kundeservice i Vestjysk Bank Herning.

Hun var ikke afvisende, men svarede i første omgang, at hun skulle vende det hjemme over middagsbordet med sin mand.

”Som bestyrelsesmedlem får jeg ekstra forpligtigelser, man bruger jo nogle dage og der bliver mere rejseaktivitet. Men der var fuld opbakning hjemmefra. Vi talte også om, at hvis jeg skal kaste mig ud i det og de nye opgaver, er det nok ved at være tiden til det – jeg er 56 år.”

Siden marts har hun derfor været med i bestyrelsen, og hun er glad for sit nye hverv:

”Det er en meget spændende periode at begynde i bestyrelsen, nu hvor vi arbejder frem mod den nye overenskomst – vi samler input fra hele kredsen og koger det ned til et koncentrat. Den proces er rigtig interessant at være del af.”

Selv lægger hun mest vægt på trivsel i jobbet:

”For mig er et godt arbejdsmiljø og at have det godt, når man går på arbejde, det vigtigste – ikke om man får to kroner mere i timen. Løn fylder meget for mange af medlemmerne, men når man går i dialog, er det ikke altid, der er villighed til at give afkøb på andre goder, som fx omsorgsdage, for at få mere i løn.”

Optaget af kollegers trivsel

Bodil Breinbjerg, der har været igennem flere fusioner, men ikke aktivt skiftet job i sit arbejdsliv, har altid lagt vægt på forholdet til kollegerne – og haft lyst til at hjælpe dem.

”Det ligger nok dybt i mig, at jeg gerne vil være med til at sørge for, at kollegerne har det godt.”

Derfor lå det nærmest lige for, at hvervet tilfaldt hende, da fusionen mellem Den Jyske Sparekasse og Vestjysk Bank i 2020 skabte behov for en ny tillidsrepræsentant.

”Uddannelsen til tillidsrepræsentant var rigtig spændende, og det med at have kollegernes fortrolighed og være der for dem, giver mig noget særligt.”

Det betyder også at Bodil Breinbjerg helst møder ind på arbejde hver dag:

”Jeg vil gerne være synlig og nem at komme i kontakt med for kollegerne. Det synes jeg også ligger lidt i det med at være tillidsrepræsentant. Når jeg nu også skal være mere væk i forbindelse med bestyrelsesarbejdet, er det endnu vigtigere for mig at møde ind de andre dage.”

Forenings- og naturmenneske

Fritiden går blandt andet med foreningsarbejde og naturoplevelser – Bodil Breinbjerg er i bestyrelsen for en ungdomsidrætsforening og medlem af en skytteforening.

Hun bruger også sine evner som skytte på jagt, en interesse, hun deler med sin mand, de har kron- og råvildt lige uden for døren. Og dertil harer på græsplænen ved deres lille landsted i Hedensted Kommune i smuk natur, tæt på Gudenåens udspring.

”Min mand går mere på jagt, end jeg gør. Jeg er først og fremmest naturmenneske. Jeg vil lige så gerne kigge på vildet i naturen; en rå med et lille lam, en ræv, der leger med sine hvalpe.”

Der er flere dyr i parrets liv, nemlig to hunde og fire stykker fedekvæg.

Og desuden masser af liv og samvær med parrets i alt fem børn og seks børnebørn, der alle er nemme at nå - de bor indenfor en radius af 15 km.


Emner

Seneste nyt