Menu luk

Vi får hele tiden mere viden om forandringerne

Det nye arbejdsliv som del af Jyske Bank tager mere og mere form for de tidligere medarbejdere i Handelsbanken. Modtagelsen har været god, fortæller tillidsrepræsentant Nina Druedal.

6. feb. 2023
2 min

Selv om der siden december har stået i alle de tidligere Handelsbank-medarbejderes udsendte e-mail, at banken er overtaget af Jyske Bank, ligner deres arbejdshverdag stadig sig selv på mange måder. Men der er meget fokus på de forandringer, der er undervejs som konsekvens af overtagelsen, og de åbenbares i en lind strøm, fortæller tillidsrepræsentant Nina Druedal.

”Det har været en lang proces for os i Handelsbanken, og efter det blev annonceret, at vi blev optaget i Jyske Bank, er der kommet skred i tingene. Nu har vi også fået at vide, hvem vores fremtidige nærmeste leder bliver, og der er taget hul på møder med alle medarbejderne”.

På møderne spørges medarbejderne ind til, hvilke ønsker de har om deres fremtidige arbejdsliv.
”Der spørges blandt andet til, hvad man synes er spændende at arbejde med, om man har ønske om hjemmearbejdsplads eller nedsat tid. Det afdækkes, hvad den enkelte helst vil, og derefter tages der så vidt muligt afsæt i det”, fortæller Nina Druedal.

Hun har arbejdet i Handelsbanken i over tyve år og været tillidsrepræsentant i de seneste ti, hun arbejder i Egedal, en afdeling med fem medarbejdere.

”Nogle afdelinger skal lægges sammen med Jyske Bank, fordi der er filialer i samme by, men vi ligger lidt for os selv og skal måske have Jyske Bank kolleger ombord”.

Lag på lag

Selv om stadig flere lag afdækkes af de forandringer, der følger med at blive overtaget, er der lang vej i mål, blandt andet er it-systemerne forskellige.

”Det kan være hårdt at være i alle de forandringer, det er en svær proces at få det hele afviklet og få alle med. Men forandringerne ruller hurtigt nu, som vi medarbejdere i Handelsbanken selv har bedt om at de skulle gøre”, siger Nina Druedal.

Hun synes, Jyske Bank har været god til at omfavne de nye kolleger:
”Det er ikke sådan at indstillingen er, at alt, hvad Jyske Bank gør, er det rigtige. Der er stor lydhørhed og nysgerrighed overfor os, men selvfølgelig er de storebroren”.

Blandt de initiativer, Jyske Bank har taget overfor de nye kolleger er fælles fejring af overtagelsen, velkomstbuketter, invitationer til at besøge kolleger i Jyske Bank, møder mellem tillidsrepræsentanter i begge banker og uformelle kaffe-besøg rundt i de tidligere Handelsbank-afdelinger af topchef i Jyske Bank, Anders Dam.

”Det er et godt signal for os som nye i Jyske Bank, at Anders Dam tager sig tid til at komme rundt, det har vi været glade for”, siger Nina Druedal.

”Alle vi tillidsrepræsentanter har også fået tilbud om en buddy i Jyske Bank, som vi kan sparre med. Jeg har haft det første møde med min i dag og det tegnede rigtig godt. Så jeg synes virkelig, der bliver gjort meget for at få tingene til at glide”.


Emner

Seneste nyt