Menu luk

Mange gevinster ved intern rekruttering

Intern og ekstern rekruttering udelukker ikke hinanden. Det er værd at huske i en tid med afskedigelser og spareøvelser.

5. feb. 2024
2 min

Ved ledelsen egentlig, at regnskabsafdelingen huser en medarbejder med en fortid som excel underviser? Eller at hende, der sidder i backoffice, har en bachelor i et eftertragtet sprog?

Vi ser lige i øjeblikket, at det er tid til organisatoriske ændringer, afskedigelser og andre spareøvelser. Det kommer uvægerligt til at gribe ind i mange kollegers liv, hvis man i en periode kommer til at stå i en ikke selvvalgt jobsøgningssituation.

Hvis man i virksomheden har en opdateret database over medarbejdernes CV, har man større chance for at vide, hvad den enkelte medarbejder har af uddannelse, som står ubrugt hen i nuværende stilling.

En million kr. pr ny medarbejder

Det anslås, at det koster cirka en million kr. at få onboarded en ny medarbejder. Først da har den ansatte det fulde kendskab til virksomhedens organisatoriske billede, kunderne og systemerne. Det kan også tage op til et helt år at få en ny medarbejder gjort 100 procent selvkørende.

Derfor er det værd at tænke ind, om der sidder brugbare medarbejderkompetencer i den eksisterende arbejdsstyrke, inden man opsiger og derefter søger efter en ny medarbejder.

Der kan også spares på en langvarig rekrutteringsproces, jobsamtaler med mere, hvis medarbejdernes kompetencer er kendte. Og ikke mindst kan der spares på omkostninger til rekrutteringskonsulent.

Tjek selv

Man kan som medarbejder også selv tage et tjek på virksomhedens ledige job i turbulente tider.

Tænk klogt og kreativt – træk på dit netværk. Og prøv FTFa’s jobmakker, som ved hjælp at kunstig intelligens hjælper dig i gang med at skrive en jobansøgning.

Husk at du ikke behøver at kunne mestre alle kravene i en jobannonce. For det er også besparende at investere den halve tid på efteruddannelse og oplæring af medarbejdere til nyansættelse eller til jobrotation i egen virksomhed.

Gevinst ved nye medarbejdere

Når det så er sagt, er det uden tvivl også godt at få nye medarbejdere ind, som ser tingene i et andet perspektiv og stiller spørgsmål til procedurer med videre.

Det er også brugbart i virksomhedernes drift og udvikling – derfor bør intern og ekstern rekruttering gå hånd i hånd.


Emner

Seneste nyt