Menu luk

Bankdirektør hjalp med at få valgt tillidsrepræsentanter

Sanne Fredenslund, bankdirektør med ansvar for Private Banking i Nordea, hjælper med at sætte fokus på vigtigheden at have tillidsvalgte i alle dele af banken. Efter mange år uden tillidsrepræsentant er der nu to i Asset Management – den ene er Lasse Bentholm-Pedersen

31. mar. 2025
4 min
Dansk / English

”Kan man læne sig op ad dig?”

Det bad Sanne Fredenslund, bankdirektør med ansvar for Private Banking i Nordea, medarbejderne i Asset Management om at overveje. Hun var på fællestillidsrepræsentantens opfordring forbi afdelingen for at hjælpe med at sætte fokus på betydningen af at have tillidsrepræsentanter.

Sådan en har man manglet i mange år i Asset Management, der tæller op mod 400 ansatte, fordelt på 40 nationaliteter. Men nu mangler de ikke længere. For efter Sanne Fredenslunds besøg har afdelingen valgt to tillidsrepræsentanter.

Lasse Bentholm-Pedersen stillede op som tillidsrepræsentant, efter Sanne Fredenslund opfordrede medarbejderne i Asset Management til at mærke efter, om de var en man kunne læne sig opad.

Den ene er 49-årige Lasse Bentholm-Pedersen, der er senioranalytiker.

”Vi sidder for os selv på Christianshavn, vi har lidt vores egen kultur og har ikke haft en tillidsrepræsentant i mange år. Jeg havde tidligere tænkt over, at det kunne være en mulighed for mig, for jeg har altid ønsket at gøre en forskel for min kolleger – jeg føler, at der er meget at opnå ved at stå sammen på kryds og tværs af banken.”

Derfor var han ikke længe om at slå til og stille op, da Finansforbundet i Nordea sammen med Sanne Fredenslund fortalte om fordelene ved at have en tillidsrepræsentant.

Oversættere
Sanne Fredenslund fortæller, at hun har haft stort udbytte af at samarbejde med tillidsrepræsentanter igennem sin lederkarriere.

”Jeg har forholdsvis meget med tillidsrepræsentanterne at gøre. Blandt andet i forbindelse med skift af strategi og retninger, når det har konsekvenser for medarbejderne. Tillidsrepræsentanterne er i det hele taget vigtige sparringspartnere i forhold til, hvordan vi bedst kommunikerer ændringer.”

Hvert halve år holder bankdirektøren statussamtaler med de 10-12 tillidsrepræsentanter, der er tilknyttet afdelinger, som sorterer under hende.

”Ofte får jeg en rigtig god hjælp af tillidsrepræsentanterne til at oversætte, hvad der fylder blandt medarbejderne. Det kan være ganske svært at aflæse ud fra det, jeg fx kan læse på vores intranet, men det er de gode til at hjælpe mig med. Det er sjældent, jeg hører om noget, jeg ikke anede noget om, men hvor dybt, det stikker, kan være vanskeligt for mig at vurdere.”

Noget at give af
På mødet, hvor Sanne Fredenslund bakkede op om valg af tillidsrepræsentanter, rådede hun de forsamlede til at mærke efter, om de havde et godt udgangspunkt til at blive tillidsvalgt:

”Mit råd er, at man både fagligt og personligt skal være i trivsel, når man stiller op til rollen. Så man har noget at give til andre og kan holde til at være en, som andre kan læne sig op ad. Det er grundlæggende de samme overvejelser, man løbende bør gøre sig som leder.”

Masser af positiv feedback
Lasse Bentholm-Pedersen er glad for den verden, hans hverv som tillidsvalgt har åbnet. Han er i gang med grunduddannelsen som tillidsrepræsentant og sammen med sin tillidsrepræsentant-kollega arbejder han for øget synlighed:

”Vi skriver nyhedsbreve og præsenterer os på skærme rundt om i huset. Vi får masser af positiv feedback og forespørgsler om alt muligt,” fortæller han.

”Jeg håber på sigt, når jeg er færdig med uddannelsen, at mit engagement kan være med til i højere grad at skabe en arbejdsplads, hvor alle føler sig hørt og respekteret. Og være med til at fremme en kultur, hvor man ikke kun kigger på opgaver, men også mennesker. I det hele taget vil jeg arbejde for et bedre samarbejde mellem ledere og medarbejdere.”

Han har også mod på at hverve flere af sine kolleger – og der er mange at forsøge sig hos. Ud af de op mod 400 kolleger i Asset Management er det blot omkring 140, der i dag er medlemmer af Finansforbundet i Nordea.

”Den opgave er jeg også helt klar til. Jo flere, vi står sammen, des bedre.”

En tillidsvalgt tæt på dig

Vores korps af omkring 150 kompetente tillidsvalgte dækker hele banken. De tillidsvalgte tilbyder dig sparring og støtte, og de indgår som sparringspartnere for lederne i banken både i dagligdagen og ved større ændringer.

Tillidsvalgte dækker både over tillidsrepræsentanter (find din lokale tillidsrepræsentant her) og arbejdsmiljørepræsentanter (find din lokale arbejdsmiljørepræsentant i filialer og i hovedkontorer her). (links kræver adgang til Nordeas netværk)

Finansforbundet i Nordea er den eneste faglige organisation, som har tillidsrepræsentanter i Nordea Danmark.

Læs mere om tillidsvalgte

Læs mere om mulighederne for selv at blive tillidsvalgt (links kræver adgang til Nordeas netværk)

Bliv tillidsvalgt i Finansforbundet

Seneste nyt