Menu luk

Medarbejderne betaler prisen for tidligere ledelsers svigt

Det er ærgerligt og urimeligt, at dygtige og loyale medarbejdere skal betale prisen for tidligere ledelsers rod. Vi har brug for hænder for at genrejse banken.

Kære medlem

Danske Bank har i dag som et led i en større omorganisering valgt at afskedige 257 medarbejdere - heraf 155 i Danmark. Sammenlagt med de 261 frivillige fratrædelser tidligere på måneden siger vi altså på kort tid farvel til lidt over 500 medarbejdere midt i en periode, der er voldsomt turbulent for vores bank.

Da Danske Banks ledelse i september meldte ud, at bankens omkostninger er for høje, og at banken vil nedlægge 1.600 stillinger i løbet af 6-12 måneder, var det begyndelsen på et usikkert år for medarbejderne. Hvem bliver fyret? Hvornår? Og hvor travlt får de af os, der skal blive og løfte bunkerne fra det nu tomme skrivebord?

Møgsager i pressen og en omfattende organisationsændring gør det ikke mindre usikkert at være medarbejder lige nu. Vi har travlt. Vi er stressede. Vi er usikre. Og nu skal vi medarbejdere altså også betale prisen for, at det går dårligt for Danske Bank, selvom de mange møgsager og de ekstra omkostninger, det har givet, skyldes, at tidligere ledelser i banken ikke har lyttet til os og været deres ansvar voksne, når vi råbte vagt i gevær.

Danske Banks ledelse har en kæmpe opgave i at få ryddet op og genskabt tilliden fra kunderne, investorerne og samfundet omkring os. Fortidens fordyrende ledelsesfejl har ført til, at de ikke ser anden udvej end at skære på selve bankens rygrad: Vores fantastisk kompetente og loyale medarbejdere.

Det ærgrer mig, at ledelsen så insisterende mener, at vi er for mange og for dyre – og at mange af os ikke er en del af løsningen på bankens problemer. Jeg synes ikke, det er rimeligt, at vi skal sige farvel til så mange gode kolleger i en tid, hvor banken er så ombrust af skandaler og rod, der skal ryddes op i. Vi har brug for hænder for at genrejse banken, og jeg havde foretrukket mere langsigtede investeringer i at redde Danske Bank frem for de kortsigtede økonomiske gevinster, der er i at fyre folk. Desværre tror jeg ikke, vi har set de sidste nedskæringer endnu. Der er stadig langt til 1.600.

Vi kan ikke omgøre ledelsens beslutninger. Men vi kan gøre vores bedste for at tage hånd om vores kolleger – uanset om de skal videre i deres arbejdsliv eller har brug for at tale med nogen om de store forandringer og den usikkerhed, der præger hverdagen i Danske Bank lige nu.

Mine kolleger og jeg i Finansforbundet i Danske Bank er klar til at støtte og rådgive. Tag trygt kontakt. Vi er her for dig.

Seneste nyt