Menu luk

Man skal have en vis selvdisciplin

Tre år efter sin ansættelse i Danske Bank tog Peter Daugaard Rasmussen selv initiativ til at tage en master i it på Aarhus Universitet. Ud over undervisningen har han også fået et større fagligt netværk.

"Det var ikke noget, jeg blev stillet i udsigt".

Næh, det var noget så fundamentalt som ren interesse, der fik Peter Daugaard Rasmussen til at søge ind på den toårige masteruddannelse i it, en efteruddannelse indrettet til at blive taget ved siden af et fuldtidsarbejde.

Engang i tidernes morgen havde han taget en datamatikeruddannelse, som han senere havde suppleret med en diplomuddannelse. Og efter at have fuldført masteruddannelsen er han meget positiv:

"Det var bare sjovt, spændende og udfordrende. Man får en masse ny viden, man kan bruge i praksis", siger den 29-årige it-medarbejder i Danske Bank.

Mere oplyste valg

Før har han haft oplevelsen af, at han og kollegerne sad lidt i hver deres verden med hver deres afgrænsede opgaver at løse. Men med den nye masteruddannelse har han fået et større overblik over, hvordan de enkelte opgaver passer ind i et samlet puslespil.

"Det gør, at man kan tage nogle lidt mere oplyste valg", siger Peter Daugaard Rasmussen.

Ud over det rent faglige input har han også fået et fagligt netværk blandt de andre studerende.

"Ved at høre om de andres erfaringer har jeg fået nogle andre ideer til, hvordan jeg også kan løse mine opgaver. Man får mere ud af det end blot det, lærerne kommer med. De andre studerende har et meget højt niveau, så der er meget at lære af dem", siger Peter Daugaard Rasmussen.

Aftener og weekender taget i brug

Selv om det faglige udbytte har været meget højt, har uddannelsen også haft sine omkostninger. De to år på uddannelsen har slidt lidt på hjemmelivet.

"Man skal huske at tage sit hjemlige bagland i ed. Jeg har været så heldig, at min arbejdsgiver har givet mig tid til at tage uddannelsen. Det er selvfølgelig et plus, men der er alligevel mange aftener og weekender, der går fra til det", siger Peter Daugaard Rasmussen.

Selvfølgelig kan man strække uddannelsen over længere tid, men med et barn nummer to, der lige er kommet i slutningen af september måned, skulle han bare være færdig.

"Man skal have en vis selvdisciplin. Der er jo ikke en chef eller en lærer til at skubbe en i gang".

Kort om master i it

  • Masteruddannelsen i it gennemføres på deltid sideløbende med job.
  • Deltagerne kan vælge et eller flere fag eller at kombinere fag til en hel masteruddannelse, der kan tages på mellem to og seks år.
  • 61 procent af deltagerne har en bachelor- eller diplomingeniøruddannelse som baggrund.
  • 77 procent har mere end 10 års erhvervserfaring, når de starter på uddannelsen.

Kilde: It-vest

Seneste nyt