Menu luk

Meditation er som et indre styrtebad

Tina Ploug Hertz mediterer dagligt som en rolig modvægt til hverdagens høje tempo. Det er godt at komme i kontakt med sin krop og sjæl, når man arbejder i en sektor, hvor stort set alt foregår oppe i hovedet, fremhæver hun.

11. dec. 2019
2 min

Hver morgen efter morgenmaden sætter Tina Ploug Hertz sig godt til rette. I 15 fredelige minutter giver hun sig selv opmærksomhed i krop og sjæl. Bagefter cykler hun ind og passer sit job, der er lidt af en blækspruttetjans som både Client Service Manager og områdetillidsmand i Danske Bank på Holmens Kanal i København.

"Hvis det har været en hektisk dag, gentager jeg ritualet om aftenen.

I weekenden og når det er muligt, bruger jeg gerne op til en time på en dybere meditation", fortæller Tina Ploug Hertz. 

Hun har mediteret dagligt i 13 år og sammen ligner det med at tage et indre styrtebad og give sig selv et servicetjek: "hvordan har jeg det indeni?"

Sådan et indre servicetjek kan man også snuppe i små pauser i løbet af dagen. Måske på en rolig bænk i det fri på vej hjem fra arbejdet eller et andet sted hvor man har fred og ro. En anden nem måde kan være at kigge ud ad et vindue og trække vejret roligt, mens man sender opmærksomheden ned i kroppen og giver hjernen en lille pause.

"Stort set alt, hvad vi foretager os i banksektoren, foregår oppe i hovedet. Så det er godt at komme i kontakt med kroppen", mener Tina Ploug Hertz.

Her er vejrtrækningen et vigtigt redskab, idet det er vejen til at forbinde krop og sjæl. Bare det at trække vejret roligt et par minutter kan gøre en kæmpe forskel, når hjernen kører for fulde omdrejninger, og vejrtrækningen måske er hektisk og overfladisk. Så et godt tip kan være, at man nogle gange i løbet af dagen at noterer sig, hvordan vejrtrækningen er.

Uro og hjertebanken kan også være et andet nødråb fra en krop, som føler sig overhørt.

"Så hold en pause af og til og træk vejret roligt", opfordrer Tina Ploug Hertz.

Sæt en anden film på

Hun skulle selv have et meget kraftigt vink med en vognstang for at få øjnene op for meditation som en virkningsfuld metode til at få ro på tankerne og mærke sig selv.

Seneste nyt