Menu luk

Sådan får du mere ud af MyTalk

Danske Kreds har samlet nogle konkrete tips til, hvordan din MyTalk bliver mere værdifuld for dig og kan skabe positiv forandring i din hverdag.

20. nov. 2019
3 min

Har du prøvet at invitere din leder til en MyTalk? Har du spurgt om feedback på dit arbejde hos kolleger og samarbejdspartnere? Ved du, hvordan du bedst kan udvikle dine kompetencer?

Hvis du kan svare nej til nogen af de spørgsmål, håber vi, at du vil læse videre. For du er nemlig vigtig, og din udvikling er vigtig. Både for dit eget velbefindende, for kunderne, kollegerne og for Danske Bank.

Her kommer fire konkrete forslag til, hvordan du kan bruge en MyTalk til at skabe en forbedring i din arbejdsdag:

1.     Opsøg det, der motiverer dig

Hvad gør dig glad i dit daglige arbejde? Hvad laver du, når du fuldstændig glemmer tiden og pludselig opdager, at arbejdsdagen er gået? Hvordan kan du komme til at lave mere af det? Og hvad vil du helst lave mindre af for at få tid til det? Lav en liste med det, der giver dig energi og det, der dræner din energi, når du er på arbejde. Tal med din leder om det og lav sammen en plan for, hvordan du kan opsøge mere af det, der motiverer dig.

2.     Tal højt om dine bekymringer

Er du usikker i dit job? Savner du oplæring i nye arbejdsopgaver, har du for lidt eller for meget at lave, og er du glad for at gå på arbejde? Måske er du bange for, at dine kompetencer bliver overflødige en dag? Hvis du går med den slags tanker, bør du tage en MyTalk med din leder, hvor du fortæller, hvad du er usikker på, og hvad der ville gøre dig mere tryg i dit job. I kan for eksempel lave en fælles plan for din udvikling, så du bevarer en god markedsværdi.

3.     Afstem jeres forventninger til hinanden

Mangler du at vide, hvilke konkrete forventninger der er til dig i dit job, og oplever du, at du løber lidt i forskellige retninger, så er det en god anledning til at tage en MyTalk med din leder, hvor du fortæller din leder, at du har brug for konkrete forventninger til dig og dine arbejdsopgaver. Samtidig kan du fortælle din leder, hvad du forventer af ham eller hende som leder for, at du og dine kolleger kan være glade for at gå på arbejde.

4.     Find balancen mellem udfordring og udmattelse

Bliver du udfordret nok af dine arbejdsopgaver? Eller for meget? Føler du, at du skal yde en rimelig indsats for at være god til det, du laver, eller halser du altid lidt bagefter? Uanset om du har for få eller for mange udfordringer, er det vigtigt, at du gør noget aktivt for at finde et niveau, der passer til dig. Tag en MyTalk med din leder om, hvad der driver dig, og hvordan I finder en balance i arbejdsopgaverne, hvor du kan trives med dit arbejde uden at kede dig, og uden at knække halsen. Hvem ved – måske kan din leder finde et andet arbejdsområde til dig, som er bedre end det, du har nu?

 

Kan du ikke selv finde ruten til et bedre arbejdsliv, kan du sagtens tage en MyTalk alligevel. Din leder har nemlig også et ansvar for at coache dig på vej – men husk, at din leder skal have en chance for at forberede sig, hvis det er den type samtale, du ønsker.

Relaterede links:

Få mere inspiration til MyTalk og People Review

Seneste nyt