Menu luk

Webinar for MAB'ere: Lave renter nu og i fremtiden – implikationer for den finansielle sektor

Tidspunkt
3. nov 2021, 16.15 - 17.45
Format
Online
Afholdelsessted
Online webinar
tilmeldingsfrist
29. oktober 2021
Pris
Gratis
Åben
0 3

Lave renter nu og i fremtiden - implikationer for den finansielle sektor

I mere end fire årtier har de globale renter været nærmest konstant faldende. Det har haft store implikationer for både den økonomiske politik og for udviklingen i den finansielle sektor - også i Danmark.

I dette Webinar præsenterer økonom Lars Christensen nogen af sine forskningsresultater om, hvorfor renterne er faldet, og hvorfor renter fortsat er lave.

For den finansielle sektor betyder det lave renteniveau blandt andet:

  • De hidtidige forrentningsmodeller er kommet under pres og vil fortsat være under pres. Kan de nuværende modeller organisationen af den finansielle sektor overleve i fremtiden?
  • Andre aktører melder sig på banen som konkurrenter i forhold til de mere veletablerede aktører i den finansielle sektor. Hvad gør de etablerede spillere på bankmarkedet ved det?
  • Lavrentemiljøet og i særdeleshed negative renter på bankindskud tiltrækker sig betydelig politiske opmærksomhed - hvordan håndterer dette politiske pres af ledelserne og bestyrelserne i de danske pengeinstitutter?
  • Lavrenteniveauet ligger pres på indtjeningen i bankerne - hvordan undgå man, at det fører til for kraftig risikotagning? Hvad er bankledelser og bestyrelsernes rolle?

Lars Christensen vil samtidig give sit bud på den fremtidige renteudvikling - i Danmark og globalt - og diskutere implikationerne af dette for både den økonomiske politik og for den finansielle sektor.

Præsentation af oplægsholderen

Lars Christensen er uafhængig international økonom, ejer og stifter af rådgivningsvirksomheden Markets & Money Advisory og er tilknyttet som Research Associate ved forskningsprojektet Nordic Finance and the Good Society ved Center for Corporate Governance på Copenhagen Business School.

Kontakt proceskonsulent og administrator

Camilla Striib Wollny-Jensen

Afmeld ?

Du er nu afmeldt arrangementet

Hvis du har betalt for arrangementet, får du beløbet tilbagebetalt.
Arrangementet vil ikke længere fremgå på din liste i Mit forbund