Menu luk

Vi er alle uperfekte ledere!

Tidspunkt
25. okt 2023, 15.00 - 17.00
Format
Gå-hjem-møde
Afholdelsessted
Scandic Spectrum
Kalvebod Brygge 10
1560 København V
Tilmeldingsfrist
18. oktober 2023
Pris
Gratis
Målgruppe
Ikke-medlemmer, Ledere
Venteliste
2 5

Der er i disse år meget fokus på god ledelse. Og, hvem vil ikke gerne være den perfekte leder? Det drømmer de fleste af os om, men det bliver for de fleste ved drømmen.

Der er mange idealer indenfor ledelse. Idealer som dagligt beskrives på sociale medier, i magasiner, på ledelseskonferencer og i den strøm af nye ledelsesbøger vi dagligt konfronteres med. Vi stiller som ledere ofte også store krav til os selv og medarbejderne hjælper til med at sætte os på en piedestal. Problemet er bare at stort set ingen kan leve op til idealer. Vi er bare uperfekte – også når vi går ind i lederskabet. Vi snubler over helt forudsigelige og menneskelige benspænd, som forskning for længst har vist er til stede i ledelse. En del af løsningen på denne udfordring er at gøre op med idealer, sætte farten ned og involvere medarbejderne mere i ledelsesopgaven.

Udbytte
I foredraget vil følgende blive adresseret:

  • Et spejlbillede fra en leder, der erkender at være uperfekt.
  • Dokumentation fra forskning om, hvorfor det ikke kan være anderledes – at vi er uperfekt.
  • Præsentation af de typiske benspænd der følger den uperfekte leder.
  • Bud på hvordan man kan undgå at falde for hårdt i disse benspænd.
  • En opfordring til ikke at klynke når det er hårdt, men finde styrken i at vise sin sårbarhed i ledelse.

Mere om indholdet
Foredraget er en vekselvirkning mellem hverdagsfortællinger og solid forskning om, hvordan ledelse typisk former sig for de fleste. Fælles for hverdagshistorierne og forskningen er at ledelse ofte udøves i den uperfekte form. Vi er sjældent så rationelle som vi gerne ville være. Vi taler om at fejl er menneskeligt, men har svært ved fejl når det handler om os selv. Og, så har vi det svært med følelser og at vise sårbarhed. Det passer bedst for de fleste at fremstå som helteagtige og dem der kan overskue alt. Løsningen er ikke at kæmpe hårdere for at nå idealerne eller sætte farten yderligere op. Løsningen er heller ikke at tro man kan det hele. Tværtimod.

Program
Kl. 15.00: Netværk, kaffe og kage
Kl. 15.30: Velkommen
Kl. 15.35: Oplæg med James Høpner
Kl. 16.35: Spørgsmål og dialog
Kl. 17.00: Tak for i dag

Om underviser
Oplægsholder er James Høpner, Efteruddannelseschef i Praktiserende Lægers Organisation og blandt andet bestyrelsesformand for Gotvedinstituttet. James er forfatter til en række bøger om ledelse, herunder den anmelderroste bog; Den uperfekte leder, som Børsen i 2021 kårede som en af årets bedste ledelsesbøger. Det er denne bog som danner grundlag for oplægget. Sammen med Sverri Hammer har han også skrevet bestsellerbogen; Meningsskabelse, organisering og ledelse samt en række andre bøger og artikler om modstillinger i ledelse.

Er du ikke medlem af Finansforbundet?
Er du ikke medlem af Finansforbundet kan du godt tilmelde?dig dette arrangement ved at sende en mail til arrangementer@finansforbundet.dk, med fulde navn, telefon, e-mail og arbejdsplads. Ved tilmelding giver du samtykke til, at Finansforbundet må kontakte dig telefonisk, pr. mail eller via sociale medier (Meta, Google, YouTube og LinkedIn). Samtykket kan til en hver tid tilbagekaldes ved at sende en mail til afmeldsamtykke@finansforbundet.dk

Anden info
Vi gør opmærksom på, at navn- og mailoplysninger på alle tilmeldte til dette arrangement kan blive videregivet til underviser og kursusudbyder til brug for afvikling af arrangementet. Vi deler ikke dine oplysninger med de øvrige kursusdeltagere.

Kontakt

Center for læring og udvikling

Afmeld ?

Du er nu afmeldt arrangementet

Hvis du har betalt for arrangementet, får du beløbet tilbagebetalt.
Arrangementet vil ikke længere fremgå på din liste i Mit forbund