Menu luk

Hvis du har problemer med at tilmelde dig et arrangement, kan du sende en mail med navn og medlemsnummer/CPR-nummer til arrangementer@finansforbundet.dk 

Sig tak og få mere arbejdsglæde

Tidspunkt
26. mar 2022 - 27. mar 2022
Format
Kursusforløb
Afholdelsessted
Marienlyst Strandhotel
Ndr. Strandvej 2
3000 Helsingør
tilmeldingsfrist
24. februar 2022
Pris
500,00 kr.
Målgruppe
Alle medlemmer
Venteliste
2 6

Få inspiration til at leve et mere taknemmeligt liv med mindre stress. Selvom danskerne er udnævnt til at være verdens lykkeligste folk, så føler rigtig mange, at de stresser rundt i hverdagen. Ifølge sociolog Rikke Østergaard kan vejen til et bedre liv være simpel: Vi skal lære at fokusere på det vigtigste og sige tak til os selv og hinanden.

Tænk, hvis der fandtes en kur mod konflikter, stress og dårligt arbejdsklima. Tænk, hvis det var den samme kur, som også var med til at gøre os lykkelige. Og hvad nu hvis medicinen var gratis.

Rikke Østergaard tager taknemmelighed under behandling og viser os, at det er vigtig for vores generelle livskvalitet at kunne sige tak til os selv og til hinanden.

På kurset lærer du, hvordan taknemmelighed i virksomheder eller organisationer kan være med til at forbedre arbejdsmiljøet og relationer mellem ansatte og ledere og på hjemmefronten forbedre lykken i familien og i de sociale relationer generelt.

Ny forskning viser, at taknemmelighed kan ændre vores hjerner og dermed vores livssyn. Når vi er taknemmelige, falder vores stressniveau, vi sover bedre, får bedre samarbejde og får større optimisme i hverdagen. På kurset arbejder vi med, hvorfor taknemmelighed er så vigtig for vores generelle livskvalitet, og hvilke gevinster der ligger i at kunne sige tak til sig selv og til hinanden.

Du får redskaberne til at kunne forbedre din egen livskvalitet og få mere arbejdsglæde. Og sove bedre om natten.

Det får du redskaber til

 • at blive bedre til at kunne holde fokus i hverdagen
 • ikke at lade sig styre af negative følelser eller stress
 • at blive bedre til at få samarbejdet til at fungere
 • at få mere livskvalitet og mere glæde i hverdagen

Overnatning
Prisen for kurset er incl. overnatning og forplejning.


Program
Lørdag kl. 10-17.30

Introduktion til, hvad der sker i samfundet og i hjernen fra et sociologisk perspektiv. Dagen vil også være en introduktion til simple redskaber, der kan give meget mere overskud i hverdagen og få os til at sove bedre om natten.

 • Introduktion til taknemmelighed som det nemmeste redskab til at få hjernen i balance og minimere stress
 • Samfundsperspektiv, hvad er det, der gør, at vi bliver langt mere stressede i dag end tidligere?
 • Træning af taknemmelighed som et redskab til at holde ferie i hverdagen
 • Fokus på betydningen af en god nattesøvn, og hvordan vi kan sove bedre uden tankemylder

Søndag kl. 9-14.00

Vi arbejder med at få teknikkerne ind under huden, vi laver en individuel plan og sikrer, at den ikke er for ambitiøs. Vi stiller også skarpt på forventninger og kunsten at minimere vores forventninger til os selv, så vi kan udrette mere og være langt gladere i hverdagen.

 • Minimer forventninger
 • Individuel plan - nye tankemønstre, nye gode vaner og hvordan du kan få det til fungere i praksis
 • Vi går tur i naturen, hvor vi træner nogle af teknikkerne for at leve i nuet og være taknemmelige for det simple i hverdagen

Kurset vil være en blanding af teori og gruppearbejde samt individuel planlægning. Vi vil bruge naturen omkring os så meget som muligt (alt efter vejret), til walk-and-talk og enkelte øvelser. Husk derfor praktiske sko. Der vil være en lille smule forberedelse til kurset i form af et par artikler der skal læses og en øvelse til refleksion. Det sikrer, at du får det største udbytte af kurset.

Underviser
Rikke Østergaard er uddannet sociolog og forfatter til de to bestseller bøger ”Sluk Emhætten - træn din hjerne, og træf bedre beslutninger” og ”Tak!”. Hun er gæsteunderviser på University of Sydneys Lederakademi og er indehaver af firmaet. Rikke er derudover specialiseret i konfliktløsning, social intelligens, stresshåndtering og arbejder dagligt med at øge trivslen på de danske arbejdspladser.

NB: Dette kursus er ikke en egnet ramme til behandling af alvorlig stress eller depression.

Anden info
Du kan gratis melde afbud indtil 14 dage, før arrangementet afholdes. Melder du afbud senere, refunderer vi ikke dit deltagergebyr.

Dit navn, stilling, email og virksomhed kan blive videregivet til underviser og konferencested, alene til brug for deres afvikling af arrangementet. Du kan til enhver tid gøre indsigelse i forhold til videregivelse af dine personoplysninger. Dette kan du gøre ved at sende en mail til clu-gdpr@finansforbundet.dk med angivelse af navnet på arrangementet.

Kontakt

Center for læring og udvikling

Afmeld ?

Du er nu afmeldt arrangementet

Hvis du har betalt for arrangementet, får du beløbet tilbagebetalt.
Arrangementet vil ikke længere fremgå på din liste i Mit forbund