Menu luk

Sådan bruger du nudging til at skabe positive forandringer i din hverdag

Tidspunkt
12. okt 2022, 10.00 - 16.00
Format
1-dags kursus
Afholdelsessted
Huone Copenhagen
Amager Strandvej 390
2770 Kastrup
Tilmeldingsfrist
10. september 2022
Pris
250,00 kr.
Målgruppe
Alle medlemmer
Åben
1 2

Bliv klogere på, hvad nudging er for en størrelse. Du får en introduktion til både viden og værktøjer, så du bliver i stand til at skabe positive adfærdsforandringer i det daglige.

Dit udbytte

  • Du får kendskab til de grundlæggende teorier, der ligger bag nudging.
  • Du lærer af spændende cases fra det virkelige liv, hvor nudging og adfærdsindsigter er blevet anvendt i praksis.
  • Du får træning i at identificere og konkretisere et adfærdsproblem gennem en adfærdsmønsterbeskrivelse, som er et uundværligt værktøj til at blive helt skarpe på, hvad vi ønsker at ændre.
  • Du får en introduktion til, hvordan nudging kan anvendes i virkelige sammenhænge, og hvordan effekterne af nudges kan testes og måles

Mere om indholdet
Hvorfor besvarer mine kolleger aldrig mine mails til tiden? Hvordan reducerer man støj og afbrydelser i det åbne kontormiljø? Og hvorfor gløder min telefon med opkald fra kunder, der søger information, som allerede findes på vores hjemmeside? Svaret på disse spørgsmål, og mange flere, kan findes 40 års indsamling af adfærdsindsigter. Disse indsigter forklarer de psykologiske mekanismer, der er på spil, når vi til tider synes at træffe mindre gode valg.

Vi er ikke de her super rationelle mennesker, der træffer kølige beslutninger med fuldt overblik, som vi ellers godt kan lide at forestille os. I stedet er vi væsener, der meget let påvirkes af faktorer, som ikke burde betyde noget i princippet, men gør det i praksis.

Nudging er en spændende tilgang til at ændre adfærd i en hensigtsmæssig retning uden brug af pisk, gulerod eller en løftet pegefinger. I stedet anvender man aktivt viden om menneskers irrationalitet til at påvirke deres adfærd.

Kurset er for dig, der har sparsomt kendskab til nudging eller er helt grøn på området.

Indhold på dagen

  • Introduktion til teorien bag nudging og adfærdsindsigter.
  • Eksempler på nudges fra projekter.
  • Hvordan kan man identificere et adfærdsproblem gennem en adfærdsmønsterbeskrivelse? (Casearbejde i grupper)
  • Hvordan kan du arbejde med nudging fremadrettet?

Program
Kl. 09.30-10.00 Kaffe, te og croissant
Kl. 10.00-12.00 Kursus
Kl. 12.00-12.30 Frokost
Kl. 12.30-14.30 Kursus fortsætter
Kl. 14.30-14.45 Kaffe, te og kage
Kl. 14.45-16.00 Kursus fortsætter

Om iNudgeyou
iNudgeyou er en forskningsvirksomhed specialiseret i anvendt adfærdsforskning, med det ene mål at udvikle og kommunikere evidensbaserede strategier med pro-sociale formål. Efter 12 års hårdt arbejde betragtes iNudgeyou i dag som en af de førende nudgeenheder i Europa.

Internationalt har holdet rådgivet, forestået rapporter m.m. for OECD, Verdensbanken, og EU-Kommissionen. Nationalt har holdet forestået en række projekter sammen med offentlige såvel som private institutioner.

Holdets erfaringer spænder således over en bred vifte af eksperimenter og projekter, der dog alle har den fælles komponent at undersøge og udvikle strategier og indsigter til pro-sociale adfærdstiltag.

Alle teorier og cases, der præsenteres på kurset, er underbygget af reel evidens. De gør dog samtidig en dyd ud af at præsentere selv de mest komplekse adfærdsindsigter med en god portion humor samt en god portion dybde, så deltagernes nysgerrighed vækkes på et reelt grundlag.

Kontakt

Center for læring og udvikling

Afmeld ?

Du er nu afmeldt arrangementet

Hvis du har betalt for arrangementet, får du beløbet tilbagebetalt.
Arrangementet vil ikke længere fremgå på din liste i Mit forbund