Menu luk

Medlemsmøde med formandskabet og Christiane Vejlø om kunstig intelligens

Tidspunkt
8. jan 2024, 17.00 - 19.15
Format
Gå-hjem-møde
Afholdelsessted
Scandic Spectrum
Kalvebod Brygge 10
1560 København V
Tilmeldingsfrist
18. december 2023
Pris
Gratis
Målgruppe
Alle medlemmer
Venteliste
0 8

Næstformand Steen Lund Olsen understreger vigtigheden af at være på forkant med de store temaer og tendenser, der påvirker medlemmerne i arbejdslivet i sektoren.

Derfor har han inviteret Christiane Vejlø til at stille skarpt på mulighederne og konsekvenserne ved den digitale udvikling og fremtidens teknologi herunder selvfølgelig kunstig intelligens.

"Finansforbundet er et fællesskab for alle ansatte i hele finanssektoren, og kontakten til og mellem medlemmerne er helt fundamental for os.”

Sådan udtalte vores nye formand, Dorrit Groth Brandt, sig efter hun og det øvrige formandskab blev valgt på landsmødet i september og det er blandt andet det, der ligger til grund for at du kan møde formandskabet på en lang række medlemsmøder.

Kunstig intelligens er en af de faktorer, der kommer til at påvirke mange facetter af livet for os alle, konstaterer næstformand Steen Lund Olsen.

"Som medarbejdere i finanssektoren er vi vant til teknologi og forandringer som en fast del af arbejdslivet.

Derfor ved vi også, at vi er nødt til at gå offensivt og konstruktiv til de udfordringer, muligheder og dilemmaer, der ligger foran os.

Dem kommer der til at være rigtig mange af omkring kunstig intelligens. Derfor er det også rigtig vigtigt, at vi får startet en samtale om, hvordan vi forholder os til den næste fase af den digitale udvikling."

Og hvem er bedre til at inspirere på den front end fremtidsanalytiker og en af landets førende eksperter, når det gælder forholdet mellem mennesker og teknologi, Christiane Vejlø. Elektronista direktøren stiller skarpt på mulighederne og konsekvenserne ved den digitale udvikling og fremtidens teknologi herunder selvfølgelig kunstig intelligens.

Program
Kl. 16.30 Ankomst og kaffe
Kl. 17.00 Oplæg ved Steen og spørgsmål fra salen
Kl. 17.45 Pause med let forplejning
Kl. 18.15 Oplæg ved Christiane Vejlø om nye digitale løsninger og teknologier, som fx kunstig intelligens
Kl. 19.15 Tak for i aften

Vigtig info
Ved ankomsten har du mulighed for at aflevere et spørgsmål til det nye formandskab. Vi forsøger at nå så mange spørgsmål som muligt, men da tiden er begrænset, vil det ikke være muligt at gennemgå alle.

Se de øvrige medlemsmøder her

Om oplægsholder
Gennem ledende stillinger i tele- og mediebranchen har Christiane Vejlø siden 2001 haft særlig fokus på teknologisk innovation og etiske problemstillinger i det digitale rum.

Hun har fungeret som rådgiver for flere regeringer, og hun er hyppig taler i dansk erhvervsliv og på konferencer i ind- og udland. Vejlø har særligt fokus på hvilken indflydelse kunstig intelligens har på mennesker, jobs og samfund. Et emne hun behandler i bogen Argumenter for mennesker (2023).

Christiane har gennem sit arbejde altid haft fokus på samspillet mellem den digitale udvikling, og de mennesker der lever med konsekvenserne af den.

Med en antropologisk tilgang til digitale fænomener ligger opmærksomheden især på kulturen og etikken.


Anne Skare, Dorrit Groth Brandt, Christiane Vejlø
Jakob Thorgaard, Bente Klarlund, Steen Lund Olsen

Kontakt

Center for læring og udvikling

Afmeld ?

Du er nu afmeldt arrangementet

Hvis du har betalt for arrangementet, får du beløbet tilbagebetalt.
Arrangementet vil ikke længere fremgå på din liste i Mit forbund