Menu luk

IoT og privacy – når funktionalitet er vigtigere end sikkerhed

Tidspunkt
16. nov 2021, 14.00 - 15.00
Format
Webinar
Afholdelsessted
Webinar
tilmeldingsfrist
15. november 2021
Pris
Gratis
Målgruppe
Alle medlemmer, It-ansatte
Åben
1 6

Mange af os benytter de såkaldte Internet of Things (IoT) produkter i vores hjem og arbejdsplads til at gøre hverdagen lettere. Men udover at automatisere og gøre en masse processer mere fleksible så åbner disse produkter også døren til at kigge ind i borgerens privatliv på helt nye måder. På dette webinar kigger vi på nogle af de datasikkerhedsudfordringer som IoT-produkter føre med sig og introducerer et værktøj til at varsle om privacy-udfordringer.

  • Viden om IoT teknologi
  • Indblik i privacy-risici ved IoT
  • Værktøj til at identificere risici

IoT teknologien og dens potentielle brug rejser en række spørgsmål om privacy. Mange danskere har for eksempel fået installeret en smart elmåler, som er koblet op til internettet for at undgå, at man skal aflæse og indberette forbrug en gang om året. Disse målere kan imidlertid bruges til at indsamle meget mere data, end de er designet til, og det giver en række privacy-problemstillinger.

På dette webinar får du indblik i, hvilke privacy-risici der eksisterer ved brug af IoT-enheder, og hvordan datastrømme fra disse enheder kan benyttes til at tegne billeder af adfærdsmønstre hos grupper af personer. Vi introducerer et værktøj, der kan identificere privacy-ricisi og fremhæve datastrømme, der potentielt er usikre at dele offentligt.

Webinaret indledes med en kort introduktion, og derefter vil oplægsholderne præsentere og gennemgå konkrete cases. Der kan stilles spørgsmål undervejs.

Oplægsholder

Jens Hjort Schwee, Ph.d. studerende, SDU Software Engineering.

Medlem af Finansforbundet men ikke af Dansk IT

Meld dig gratis ind i Dansk IT via Finansforbundet (normal pris 1.585 kr.)

Læs her hvordan du aktiverer dit dobbeltmedlemskab hos Dansk IT: Klik her

Når du har aktiveret dit dobbeltmedlemskab, skal du sende en mail til MeetInspire@dit.dk og husk at skrive dit medlemsnummer, arrangementets navn og dato. Så sørger vi for, at du bliver tilmeldt webinaret.

Praktisk information
Sted: Online (Zoom platform)
Dato: 16. november 2021
Varighed: 1 time
Format: Webinar
Tidspunkt: 14.00 - 15.00

Tilmelding dig via Danske IT: her

Bemærk at du skal logge ind med Dansk It brugerlogin for at tilmelde dig webinaret. Oplever du problemer med dette så kontakt gerne Dansk It på MeetInspire@dit.dk

Dette arrangement udbydes i samarbejde med DANSK IT, Danmarks største uafhængige forening for it-professionelle og it-brugere.

Anden info

Under webinaret vil dit navn, email og evt. billede og video være synlig for de øvrige deltagere i arrangementet. Dit navn, email, stilling og virksomhed kan desuden blive videregivet til underviseren, alene til brug for undervisers afvikling af arrangementet. Du kan til enhver tid gøre indsigelse i forhold til videregivelse af dine personoplysninger samt synliggørelse af disse for de øvrige deltagere. Dette kan du gøre ved at sende en mail til clu-gdpr@finansforbundet.dk med angivelse af navnet på arrangementet.

Kontakt

Center for læring og udvikling

Afmeld ?

Du er nu afmeldt arrangementet

Hvis du har betalt for arrangementet, får du beløbet tilbagebetalt.
Arrangementet vil ikke længere fremgå på din liste i Mit forbund