Menu luk

Information Security Foundation - baseret på ISO/IEC 27001/27002

Tidspunkt
5. dec 2022 - 7. dec 2022
Format
Kursusforløb
Afholdelsessted
Teknologisk Institut
Gregersensvej 1
2630 Taastrup
Tilmeldingsfrist
4. november 2022
Pris
2.500,00 kr.
Målgruppe
It-ansatte
Udsolgt
0 5

Informationssikkerhed er i dag en forudsætning for at drive virksomhed. Selv små og mellemstore virksomheder har brug for en fundamental viden om informationssikkerhed, og hvordan informationer beskyttes. På kurset får du en grundlæggende viden om informationssikkerhed og en indføring i, hvordan du bedst håndterer informationssikkerhed i din organisation. Der er mulighed for certificering på sidste dag.

Forretningsværdien af informationssikkerhed er stor
Den stadigt voksende informationsudveksling, der i dag foregår mellem organisationer (deres medarbejdere, kunder og leverandører) har skabt en eksplosion i brugen af computere og andre digitale enheder. Og vi kender alle til eksempler på brud på informationssikkerhed, der har påvirket virksomheder og kunder negativt. Derfor er der også i de seneste år kommet ekstra fokus på netop informationssikkerhed.

På kurset dykker vi ned i de grundlæggende elementer i informationssikkerhed, herunder identifikation af informationsaktiver, risikostyring og sikringsforanstaltninger. Vi gennemgår en række retningslinjer og eksempler på tiltag, du kan benytte i praksis.

Undervejs relaterer vi stoffet til den internationale standard ISO/IEC 27001 og den tilhørende vejledning, ISO/IEC 27002. Efter kurset har du mulighed for at tilkøbe eksamen samt tilhørende certificering i Information Security Foundation.

Kursusindholdet vil du kunne relatere til din egen hverdag, da der vil være cases og praktiske eksempler.

Deltagerprofil
Anvender din virksomhed allerede ISO/IEC 27001 og ISO/IEC 27002 Informationssikkerhed? Eller skal I til det? Kurset henvender sig til dig, der ønsker grundlæggende kendskab til informationssikkerhed, og samtidig gerne vil relatere til praktiske tiltag og god praksis f.eks. ITIL Service Management.

Kurset er et grundkursus, og der er ingen særlige forudsætninger for deltagelse.

Udbytte

  • Få grundlæggende viden om informationssikkerhed
  • Få viden om, hvordan du håndtere informationssikkerheden i din egen virksomhed bedst muligt
  • Lær at identificere informationsaktiver, risici og sikkerhedsforanstaltninger
  • Få gode retningslinjer, du kan bruge i dit eget arbejde

Indhold
På dette kursus gennemgår vi forskellige aspekter indenfor Information Security Foundation. Her får du f.eks. et overblik over ISO/IEC 27001/02 informationssikkerheds-familiens elementer, data og information: Værdien og vigtigheden af information, sikkerhed og pålidelighed: Fortrolighed, integritet og tilgængelighed af information, trusler og risici: Risikoanalyse og -håndtering, tilgang og organisering: Politikker, roller og ansvar m.v.

Læs mere om indhold og udbytte her.

Form
Kurset indeholder øvelser, praktiske opgaver og eksempler på test-certificeringsspørgsmål.

Kursusmateriale
Du vil ca. 14 dage før afholdelsen modtage bogen Foundations of Information Security - Based on ISO 27001 and ISO 27002. Ønsker du eksamen/certificering, vil det være en fordel, at du har læst kildematerialet, inden kurset starter.

Hovedparten af kursusmaterialet og den internationalt anerkendte eksamen er på engelsk. Undervisning foregår på dansk.

Certificering
På sidste kursusdag er der mulighed for at tage en certificering. Hvis du ønsker dette, skal du regne med at bruge ca. 2 x 2 timers hjemmearbejde i forbindelse med kurset, samt ca. 8-16 timers forberedelse før kurset.

Certificeringen er indeholdt i kursusprisen.

Antal spørgsmål: 40
Tid: 1 time (15 min. ekstra hvis engelsk ikke er dit modersmål)
Format: Multiple-choice på engelsk

Ved beståelse udsteder Exin et certifikat til dig i “EXIN Information Security Foundation based on ISO/IEC 27001” (27001 benyttes da dette er standardens velkendte navn).

Underviser
Undervisningen varetages af Christian Nissen, som har 35 års erfaring i IT-branchen og arbejder med IT service management, IT governance, IT-drift og informationssikkerhed blandt Skandinaviens største virksomheder og organisationer.

Han er kendt som en international bannerfører, forfatter og foredragsholder, men også som en erfaren og nede-på-jorden profil, der arbejder konkret med at få tingene til reelt at blive til noget.

Betaling
Fakturaen vil blive tilsendt ca. 30 dage før arrangementsstart. Ønsker du denne udstedt til din arbejdsgiver, bedes du informere os om dette ved enten tilmelding eller ved at sende en mail til nedenstående mailadresse.

Har du forsøgt at betale ved tilmelding, men denne ikke er gået igennem, er du fortsat tilmeldt og vil i stedet få tilsendt en faktura.

Afbud
Du kan gratis melde afbud til og med afmeldingsfristen ovenfor. Herefter refunderes deltagergebyret ikke, og en eventuel faktura vil være til forfald.

Anden info
Vi gør opmærksom på, at navn- og mailoplysninger på alle tilmeldte til dette arrangement kan blive videregivet til underviser og kursusudbyder til brug for afvikling af arrangementet. Vi deler ikke dine oplysninger med de øvrige kursusdeltagere.

 

Kontakt

Center for læring og udvikling

Afmeld ?

Du er nu afmeldt arrangementet

Hvis du har betalt for arrangementet, får du beløbet tilbagebetalt.
Arrangementet vil ikke længere fremgå på din liste i Mit forbund