Menu luk

Formidling for specialister

Tidspunkt
15. nov 2023, 9.00 - 16.00
Format
1-dags kursus
Afholdelsessted
Teknologisk Institut
Gregersensvej 1
2630 Taastrup
Tilmeldingsfrist
14. oktober 2023
Pris
750,00 kr.
Målgruppe
It-ansatte
Venteliste
1 5

Når du som specialist vil ramme plet med din mundtlige formidling, kan det være en udfordring at prioritere og tilpasse kommunikationen til målgruppen – uden at gå på kompromis med fagligheden. På dette kursus får du de nødvendige redskaber, du skal bruge til at tilpasse din kommunikation.

Få budskabet tydeligt frem - trods kompleksitet
Det kan ofte være en udfordring at formidle et svært tilgængeligt materiale på en hensigtsmæssig måde. Ledelsen vil kun have de skarpe konklusioner, mens resten af specialistgruppen vil have detaljerne og forbeholdene. Det kræver træning at tilpasse sin kommunikation til en sammensat målgruppe, der måske ikke ligger inde med samme viden som dig selv. Nogle gange er det budskabet, der skal justeres. Nogle gange skal der udvælges benhårdt i materialet. Andre gange er det formen, der skal tilpasses. Vi arbejder med at skabe gennemslagskraft i din kommunikation uden at fjerne fokus fra det vigtige, nemlig indholdet.

På kurset arbejder du med dit fundament for formidlingen, og hvordan du kan tilpasse tungt data til en konkret modtager, der skal flyttes eller forstå - hvad enten det drejer sig om afgørende produktionsoptimeringer, indførelsen af det nye IT-system eller nye forskningsresultater.

Deltagerprofil
Kurset er målrettet medarbejdere, som beskæftiger sig med højtspecialiserede og tekniske emner.

Udbytte

  • Få redskaberne til at sikre dig, at modtageren har forstået din pointe
  • Få værktøjerne til at gøre dit oplæg relevant for modtageren
  • Lær at kende dine faldgruber, når du formidler din specialistviden
  • Lær at formidle komplicerede budskaber på en simpel måde

Indhold

  • Forstå din modtager
  • Skær ind til benet af dit oplæg - lær at tøjle detaljerne
  • Tilpas mængden af information til modtageren
  • Find balancen i forholdet mellem din modtagers behov og dit indhold
  • Brug af fagudtryk, eksempler og statistik
  • Forskelle på mundtlig og skriftlig formidling

Form
Undervisningen veksler mellem oplæg, dialog og øvelser. Du får træning i at tilpasse og målrette din formidling til din målgruppe, og du får konstruktiv feedback fra meddeltagere og underviseren.

Betaling
Fakturaen vil blive tilsendt, ca. 30 dage afholdelse. Ønsker du denne udstedt til din arbejdsgiver, bedes du informere os om dette ved enten tilmelding eller ved at sende en mail til nedenstående mailadresse.

Har du forsøgt at betale ved tilmelding, og mislykkedes dette, så er du fortsat tilmeldt og vil i stedet få tilsendt en faktura, som beskrevet ovenfor.

Afbud
Du kan gratis melde afbud optil 30 dage før arrangementsstart. Herefter refunderes deltagergebyret ikke, og en eventuel faktura vil være til forfald.

Anden info
Vi gør opmærksom på, at navn- og mailoplysninger på alle tilmeldte til dette arrangement kan blive videregivet til underviser og kursusudbyder til brug for afvikling af arrangementet. Vi deler ikke dine oplysninger med de øvrige kursusdeltagere.

Kontakt

Center for læring og udvikling

Afmeld ?

Du er nu afmeldt arrangementet

Hvis du har betalt for arrangementet, får du beløbet tilbagebetalt.
Arrangementet vil ikke længere fremgå på din liste i Mit forbund