Menu luk

Dér sætter vi grænsen! Inspiration & redskaber (til det fleksible arbejdsliv)

Tidspunkt
14. jun 2021, 17.00 - 18.30
Format
Webinar
Afholdelsessted
Webinar
tilmeldingsfrist
10. juni 2021
Pris
Gratis
Målgruppe
Alle medlemmer, Ledere, Studerende
Åben
1 4

Har du én eller to telefoner? Hvad med kalendere? Blander du tingene sammen, eller har du det bedst med at holde det adskilt? Vi lægger sjældent mærke til, hvordan vi hver eneste dag bruger forskellige strategier til at håndtere grænserne mellem arbejdsliv og privatliv. Men det er uhyre vigtigt at kende sine grænser i det grænseløse arbejde.

Det får du ud af webinaret

  • Viden om hvad det fleksible arbejdsliv handler om, og hvorfor grænserne mellem arbejdsliv og privatliv spiller en afgørende rolle.
  • Viden om hvordan dine personlige grænsestrategier har betydning for tilrettelæggelsen og afgrænsningen af dit arbejde i forhold til tid og sted og psykologisk mindset. Det skaber ikke bare bedre trivsel men også bedre performance.
  • Konkrete redskaber til at finde ud af, om du er integrator (fungerer bedst med overvejende flydende grænser mellem arbejde og privatliv), eller om du er separator (mere til at dele tingene op) samt hvad der er særlig vigtigt for dig at være opmærksom på, for at få et langt og bæredygtigt arbejdsliv
  • Konkrete redskaber til at spotte de typiske konflikter eller misforståelser, som kan opstå, når ens leder, kolleger, partner osv. har andre præference for grænser end dig, og hvordan du kan håndtere det bedst muligt.

Trods den øgede fleksibilitet og frihed i arbejdslivet er tallene for, hvor mange der føler sig stressede, stadig alarmerende høje. Det vidner om, at vi har brug for at blive bedre til at håndtere det grænseløse og fleksible arbejdsliv.

Det fleksible arbejdsliv giver nemlig mange muligheder, men kan også forføre og skabe øget pres og belastning, hvis vi ikke håndterer grænserne bevidst og velovervejet. Det fleksible arbejdsliv handler om at kende sine grænser i det grænseløse. Om at balancere de mange hensyn, krav og forventninger, der er i spil, når man skal kombinere forskellige roller i livet.

Intro og velkommen

Hvad betyder det fleksible arbejdsliv, og hvorfor er det så vigtigt med grænserne mellem arbejdsliv og privatliv?

Det fleksible arbejdsliv og betydning af kultur.

Introduktion til rammen om “work-life boundaries” og hvordan du konkret kan anvende den.

Refleksion i små grupper i break-out-rooms. hvor temaet og budskaberne drøftes og sættes i forhold til den enkeltes arbejdsliv og hverdag.

Grænserne sættes individuelt, men skal forstås kollektivt. Betydningen af dine relationer til din leder, kolleger, partner osv. og hvad du skal være opmærksom på, hvor du ”forhandler” grænserne.

Afrunding, spørgsmål og tak for i dag.

Platform

Vi bruger platformen WebEx til afviklingen af seminaret. Der vil være refleksion i små grupper i break-out-rooms.

Finansforbundet sender linket et par dage før til den mailadresse, som du har valgt, at vi skal kontakte dig på.

Tilgå linket 10-15 min. før, så du kan teste din forbindelse. Det er en god idé at lukke ned for andre programmer såsom mail, chat, Facebook under webinaret, så får du den bedste oplevelse.

Underviser

Vivi Bach er erhvervspsykolog (cand.psych.aut.) og ph.d. i arbejds- og organisationspsykologi og har egen praksis på Frederiksberg. Hun har forsket i det fleksible arbejdsliv og work-life-balance og har siden sin ph.d.-afhandling beskæftiget sig med området som psykolog for ledere, specialister og talenter og som konsulent og sparringspartner for virksomheder. Vivi er medstifter af Tænketanken Bæredygtigt Arbejdsliv, og hun bidrager løbende med artikler og kronikker om emnet til den offentlige debat

Vi gør opmærksom på, at navn- og mailoplysninger på alle tilmeldte til webinaret vil blive videregivet til underviser og kursusudbyder til brug for afvikling af webinar. Vi deler ikke dine oplysninger med de øvrige kursusdeltagere.

 


Vivi Bach

 

Kontakt kursusadministrator

Afmeld ?

Du er nu afmeldt arrangementet

Hvis du har betalt for arrangementet, får du beløbet tilbagebetalt.
Arrangementet vil ikke længere fremgå på din liste i Mit forbund