Menu luk

Arbejdsmiljøtemadag for arbejdsmiljørepræsentanter og -ledere i København

Tidspunkt
8. nov 2023, 9.30 - 16.00
Afholdelsessted
Scandic Sydhavn
Sydhavns Plads 15
2450 København SV
Tilmeldingsfrist
1. oktober 2023
Pris
Gratis
Kun for
Alle arbejdsmiljørepræsentanter i Finansforbundet
Målgruppe
Arbejdsmiljørepræsentanter
Åben
0 8

Sundhedsmiljø og det fysiske arbejdsmiljø

Temadagen har fokus på sundhedsmiljø og det fysiske arbejdsmiljø. Du vil få viden om konkrete ideer og værktøjer til at sætte fokus på at arbejde målrettet med et positivt og sundt arbejdsmiljø på din arbejdsplads.

På temadagen vil du blive præsenteret for forskellige emner indenfor sundhedsmiljø og det fysiske arbejdsmiljø:

  • Sundhedsmiljø – hvad er det og hvorfor er det aktuelt?

Kan man komme sundere og stærkere hjem fra arbejde end da man mødte ind? Svaret er ja. Sundhedsmiljø er en tilgang til sundhedsfremme på arbejdspladsen, hvor vi sætter fokus på medarbejdernes sundhed ved at fremme arbejdets organisering, tilrettelæggelse og indhold.

  • Stillesiddende arbejde – og konsekvenserne herved

’Sitting is the new smoking’ – så farligt er det at have stillesiddende arbejde. Den nyeste forskning viser, at hvis man sidder stille flere timer sammenhængende om dagen, så øger det risikoen for en række livsstilssygdomme og for tidlig død. Den gode nyhed er, at forskningen også viser, at vi kan forebygge netop dette.

  • Ergonomisk indretning af skærmarbejdspladsen, så vi undgår smerter i kroppen

Hver 5. dansker lider af kroniske smerter og mange får ondt i nakke og skuldre ved at sidde foran en skærm hele dagen. Få konkrete råd og vejledning til indretning af skærmarbejdspladsen og en tjekliste med hjem, så du kan hjælpe dine kolleger.

  • Fysisk aktivitet i arbejdsdagen – hvordan?

På temadagen laver vi et idekatalog med forskellige måder, hvorpå arbejdsmiljøgruppen kan introducere og implementere fysisk aktivitet i arbejdsdagen. Er I mest til elastikøvelser, yoga eller vil I ligge i planken? Går I ture i frokostpausen og tager trappen til 4. sal? Har I kontorcykler og gåbånd i mødelokalerne? Eller er det noget helt andet der skal til på din arbejdsplads? Sammen finder vi svar og klæder jer på til at sætte fokus på fysisk aktivitet i arbejdstiden.

Undervisere: Katrine von Schimmelmann og Mette Malmberg, begge fra Joblife.

Dit navn, stilling, email og virksomhed kan blive videregivet til underviser og konferencested, alene til brug for deres afvikling af arrangementet. Du kan til enhver tid gøre indsigelse i forhold til videregivelse af dine personoplysninger. Dette kan du gøre ved at sende en mail til clu-gdpr@finansforbundet.dk med angivelse af navnet på arrangementet.

Kontakt Kursusadministrator

Afmeld ?

Du er nu afmeldt arrangementet

Hvis du har betalt for arrangementet, får du beløbet tilbagebetalt.
Arrangementet vil ikke længere fremgå på din liste i Mit forbund