Menu luk

Netværksgruppe om it-security

Cyberkriminaliteten bliver stadigt mere kompleks, og cyberkriminelle bliver mere målrettede i deres angreb. Som medlem af Finansforbundets netværksgruppe it-security bliver du en del af en fortrolig, faglig gruppe, hvor sparring, inspiration og nye værktøjer er i fokus.  

Som medlem af Finansforbundets netværksgruppe ”It-security” mødes du med andre fagfæller og får, via erfaringsudveksling, faglige drøftelser og oplæg, sat fokus på, hvordan din virksomhed fremmer robustheden i jeres it-systemer og skaber det bedste forsvar mod angreb fra ondsindede aktører.

Den finansielle sektor er en essentiel del af Danmarks kritiske infrastruktur. Truslen fra cyberkriminalitet mod sektoren vurderes stadig til meget høj, og cyberangreb og andre cyberhændelser er den risiko, der kan påvirke den finansielle stabilitet i Danmark mest.
Samtidig stiger reguleringen på cybersikkerheden, og bliver mere komplekst at leve op til.

Til netværksmøderne vil du og resten af netværket arbejde med konkrete problemstillinger, praktiske løsninger og erfaringer med fx overordnede udviklingstendenser og nye myndighedskrav.

Emner, som netværksgruppen bl.a. kunne beskæftige sig med, er:

  • Sikkerhedsstandarder og best practice
  • Security tools
  • Cases og oplæg om trusler og sikkerhedsbrud
  • Cloud security
  • Governance
  • Awareness
  • Forberedelse på it-tilsynsbesøg fra Finanstilsynet
  • Udbygge evnen til at forsvare IT-infrastruktur og opretholde drift i krisesituationer

It-security for finansfolk  

Netværksgruppen er for dig, der arbejder med it-sikkerheden i en finansiel virksomhed. Det kan være som sikkerhedsmedarbejder, dataansvarlig, projektleder eller rådgiver.

Det er derfor ikke vigtigt, hvilken titel der står i din signatur. Det vigtigste er, at du er interesseret i at blive dygtigere og klogere og har mod og lyst til at løfte både dine egne og de andre netværksmedlemmers kompetencer.

Finansforbundets netværksgrupper arbejder ud fra tesen om, at du jo mere du byder ind og er aktiv til netværksmøderne, jo mere får du med hjem af inspiration, erfaringer og ny viden.

Det er gratis at være medlem af netværksgruppen så frem, at du er medlem af Finansforbundet. 

Deltag i første netværksmøde

Vi er ved at starte netværksgruppen op. Vi har afholdt et online kickoffmøde, hvor vi blev klogere på mulige emner og møderammer. 

Når vi har nok interesserede medlemmer, inviterer vi til det første fysiske netværksmøde, hvor vi får planlagt årets netværksmøder, drøftet netværkets leveregler og lært hinanden bedre at kende. 

Skriv til netvaerk@finansforbundet.dk, hvis du vil noteres på interesselisten og holdes ajour med netværkets opstart. 

Umiddelbart er det gratis at være medlem af netværket så frem, at du er medlem af Finansforbundet. Der kan dog komme egenbetaling ift. fx forplejning. Vi dækker heller ikke transport til og fra netværksmøderne.  

Finansforbundets netværk er skabende fællesskaber 

Som netværksmedlem af gruppen kan du forvente et fortroligt forum, hvor fokus er at gøre jer klogere på jeres fagområde, men samtidig skabe et rum til at dele faglige udfordringer og erfaringer. 

Dette kræver, at du som medlem er aktiv og engageret til netværksmøderne og bidrager til diskussionerne og erfaringsudvekslingerne. Du skal være indstillet på at dele din viden, erfaringer og ressourcer med resten af gruppen – fx gode råd, løse problemer, anbefale ressourcer eller tilbyde støtte. 

Derudover skabes et positivt netværksmiljø ved at behandle hinanden med respekt, at være lyttende, imødekommende og tage hensyn til forskellige synspunkter og perspektiver. 

For at skabe værdifulde relationer og fortrolighed har langt de fleste netværksgrupper et maksimalt antal på 20 netværksmedlemmer. Det giver bedre muligheder for at skabe tillid og fortrolighed mellem medlemmerne samt skaber et trygt rum, hvor medlemmerne tør dele erfaringer, udfordringer og idéer åbent.

Det er også vores erfaring, at i mindre netværksgrupper er der større mulighed for, at hvert netværksmedlem får taletid og mulighed for at bidrage aktivt til diskussionerne. Det øger engagementet og sikrer, at alle får værdi ud af netværket. Sidst men ikke mindst giver en mindre gruppe mulighed for mere fokuserede og nuancerede diskussioner samt, at det er lettere at holde overblik over gruppens kompetencer og erfaringer. Det giver en mere målrettet og relevant videndeling, hvor medlemmerne bedre kan hjælpe hinanden.

Kontakt Netværksteamet på

32 66 13 68

Er du nysgerrig på denne eller en anden af vores netværksgrupper, kontakt Netværksteamet på netvaerk@finansforbundet.dk eller ring til os.