Menu luk

Når jeg går i stå med arbejdet, ser jeg på kunsten

Medarbejderne i Saxo Banks hovedkvarter i Hellerup går dagligt rundt i en imponerende kunstsamling, som også er med til at tiltrække nye medarbejdere. Kunst kan i det hele taget noget på arbejdspladser – også flytte bundlinjer, siger Tanya Lindkvist, der er direktør for Kunst På Arbejde og holder oplæg på Finansforbundets Netværksdag 2025.

25. apr. 2025
2 min

”Allerede da jeg skulle til jobinterview og ventede i receptionen, sad jeg og så på kunstværkerne. De springer i øjnene med det samme. Racerbilen, de store tegninger – det er virkelig inspirerende og gav mig lyst til at arbejde her.”

Næsten 600 kunstværker er en del af hverdagen for medarbejderne i Saxo Bank i Tuborg Havn i Hellerup. Nogen af dem, mange hæfter sig ved, er - som den citerede medarbejder - en Formel 1-bil i receptionen, en enorm replika af en T-Rex midt i kantinen, en dreng i badebukser på en vippe.

Men kunsten er iøjefaldende overalt og sætter præg på hverdagen.

Sabine Henriksen, Internal Communications Lead, fortæller, at hun indimellem tager pauser med kunst:

”Jeg går rundt og kigger på lidt kunst, når jeg har brug for nye input.”

(Artiklen fortsætter efter boksen)
Drengen på vippen er et af de mange kunstværker, medarbejderne i Saxo Banks hovedkvarter kan lade sig inspirere af. Foto: Jasper Carlberg.

Kunst som ledelsesværktøj

Hos non-profit-foreningen Kunst På Arbejde ved direktør for foreningen, Tanya Lindkvist, at kunst kan meget mere på arbejdspladser, end mange umiddelbart forestiller sig.

”Kunst er ikke bare dekoration. Det er et ledelsesværktøj, som blandt meget andet kan starte samtaler mellem kolleger.”

Direktøren, der er ekspert på regenerativ ledelse og cyklisk arbejdsdesign, vil på Finansforbundets Netværksdag 14. maj på Arken dele sine indsigter.

Her vil hun også forklare, hvordan bundlinjer kan rykkes af de kunstværker en virksomhed lader medarbejderne få glæde af i hverdagen. Blandt andet fordi kunst kan inspirere, skabe sammenhold og stolthed i forhold til en arbejdsplads.

Kunst er del af arbejdshverdagen. Foto: Jasper Carlberg.
”I en tid med rekordhøj beskæftigelse, er det ikke nok at byde på gode frugtordninger."
- Direktør for foreningen Kunst På Arbejde, Tanya Lindkvist

Mere end frugt

”I en tid med rekordhøj beskæftigelse, er det ikke nok at byde på gode frugtordninger. Det ved virksomhederne, og mange er optaget af, hvordan vi skaber trivsel og sameksisterer på fremtidens arbejdsmarked – også med kunst.”

Tanya Lindkvist oplever en stor lydhørhed overfor kunstens rolle på tværs af sektorer og stor interesse for Kunst På Arbejde, der cirkulerer over 3000 kunstværker i op mod 400 årlige udstillinger på arbejdspladser landet over.

”Vi har fra meget store virksomheder, som vi låner over 100 værker, til små start-ups, der har bare fire-fem værker. Vi kan mærke, at der er mange forandringer på arbejdsmarkedet i disse år, og det afføder også stigende opmærksomhed på kunstens rolle på arbejdet.”

 

Kom til Netværksdag og hør mere

Du kan høre Tanya Lindkvist, direktør for Kunst På Arbejde ved Finansforbundets Netværksdag 14. maj på Arken.

Seneste nyt