Menu luk

Fra banen til banken: Superligaspiller gik fra alderspræsident til talent

Troels Kløve skiftede karrieren som fodboldstjerne ud med en ny som bankrådgiver. Nu er det hovedet og ikke benene, der skal bruges – og det kan mærkes.

7. jul. 2025
4 min
Troels Kløve
At gå fra bold til budgetter har ikke været helt uden bump på vejen, fortæller Troels Kløve. Foto: Brian Rasmussen

Da Troels Kløve i sommeren 2024 skiftede spillertrøjen i superligaklubben Sønderjyske ud med en skjorte i Middelfart Sparekasse, gik han fra et liv i rampelyset på stadion til et skrivebord fyldt med boliglån og en kalender proppet med kundemøder.  

Det skifte har på alle måder været en stor forandring. For familien, for kroppen, for hverdagen og weekenderne.  

”Jeg har spillet fodbold hele mit liv, så jeg føler lidt, at jeg er gået fra et drengejob til et voksenjob. Jeg var vant til at være alderspræsident i Sønderjyske, og nu er jeg det unge talent i banken. Det er ret surrealistisk. Jeg er gået fra pensionist til talent – igen,” siger han med et grin. 

Siden han gik ud af gymnasiet i 2009, har karrieren budt på år i Horsens, OB og to omgange i Sønderjyske. Men da han rundede de 30 år, begyndte tankerne at kredse om fremtiden.  

”Jeg var begyndt på en finansøkonomuddannelse online, fordi jeg vidste, at der en dag ville komme et liv efter fodbolden. Jeg skulle finde ud af, hvad det næste skridt skulle være,” forklarer Troels Kløve.  

Han har med egne ord altid været bedre til tal end bogstaver og læste i sin tidlige fodboldkarriere også matematikøkonomi på Aarhus Universitet. Det passede dog dårligt med fodbolden, så han sprang fra. Det økonomiske har dog altid interesseret ham, og i 2021 begyndte han på Erhvervsakademi Dania: 

 ”Økonomi åbner mange veje i alle mulige forskellige retninger, og der var ingen fysisk undervisning, hvilket passede godt ind i livet som fodboldspiller og far,” fortæller han.  

(Artiklen fortsætter efter boksen)
”Nu skal hjernen præstere otte timer om dagen. Jeg gik hjem fra arbejde med hovedpine, som jeg plejede at have ondt i kroppen efter 120 minutter i en pokalkamp."
- Troels Kløve, trainee Middelfart Sparekasse

Valget mellem to verdener 

Kravene til fodboldspillere er store, og det at tage en uddannelse ved siden af, er ikke for alle. Heller ikke i omklædningsrummet i Haderslev, hvor Kløve og kollegaen Rasmus Vinderslev - begge i slutningen af 20’erne og under uddannelse til finansøkonomer – blev kaldt for ”bankmændene”. Et par andre af de ældre spillere var også i gang med en uddannelse, men for de yngre handlede det kun om fodbold.  

”Når man krydser 25 år, går det op for mange, at man ikke kan leve af fodbold hele livet. Jeg savnede dengang det sociale i en uddannelse, jeg kendte fra universitetet, men i dag savner jeg fællesskabet i omklædningsrummet,” lyder det fra Troels Kløve, som ikke afviser, at det på et senere tidspunkt bliver noget med fodbold igen.  

”Det at fejre en sejr med holdet og mærke adrenalinen, når man scorer foran tusind mennesker – det får man ikke i et civilt job. Der er ingen, der råber mit navn, når jeg kommer på arbejde her,” kommer det med endnu et grin. 

Fra kampklare ben til skarp hjerne 

At gå fra bold til budgetter har ikke været helt uden bump på vejen. Som fodboldspiller er der meget frihed i hverdagene, mens træningen kan være hårdt for kroppen. Weekenderne, hvor de fleste holder fri med familien, handlede om kampe, hvor der skulle præsteres både fysisk og psykisk. Belønningen var jublen fra tusindvis af fans og autografer, det hårde var skuffelserne efter nederlag og afsavn fra alt det, som familier normalt laver i weekender.  

”Nu skal hjernen præstere otte timer om dagen. Jeg gik hjem fra arbejde med hovedpine, som jeg plejede at have ondt i kroppen efter 120 minutter i en pokalkamp. Det har været en omvæltning, ikke mindst mentalt, og det har været det hårdeste år,” lyder det fra Troels Kløve, der denne sommer afslutter sit trainee-år og efter sommer fortsætter som ”rigtig” privatrådgiver i Middelfart Sparekasse. 

Blå bog: Troels Kløve

  • Uddannet som finansøkonom i sommeren 2025 fra Middelfart Sparekasse. Herefter privatrådgiver samme sted.
  • Har fra 2010 til 2024 spillet over 300 kampe og scoret over 40 mål for AC Horsens, OB og Sønderjyske.
  • Bor i Strib, gift og far til to børn. 

Bekymringer og tvivl 

Det at finde sig til rette i den nye karriere, har også skabt en masse tanker og bekymringer, for er han virkelig god nok til at rådgive kunder, der er dobbelt så gamle som ham selv, om deres økonomi og boligkøb? 

Han oplever ikke skepsis fra kunderne – det er mere hans egen vilje til at præstere i en helt ny branche.  

”Jeg trådte ud på nyt territorium, og det kunne jeg godt mærke i maven. Jeg har et mindset fra min fodboldkarriere om, at når jeg er på, så yder jeg mit bedste. Det er både en fordel og en stressfaktor. Jeg vil gerne være god, helst fra starten – men i den her branche skal jeg lige lære at sidde lidt på bænken først,” fortæller Troels Kløve og sammenligner sin nye karriere med at være nyindskiftet spiller:  

”Jeg kan ikke spille 90 minutter på højeste niveau endnu, men jeg arbejder mig frem. Det her er mit nye felt, og jeg er stadig i udvikling. Jeg håber, at det mindset, jeg havde som fodboldspiller, også bærer mig frem her. Men jeg har lært, at det er okay at tage det i det rigtige tempo. ” 


Emner

Seneste nyt