Menu luk

”Vildt tilfredsstillende at se, det rykker”

Fra at være en opgave, de skulle tage sig sammen til, er det blevet en god oplevelse at være med til at hverve medlemmer, fortæller bestyrelsesmedlemmer i Finansforbundet Sydbank Kreds. Få deres bedste råd her.

26. maj 2024
3 min

”At se fremdriften. At der er noget, der rykker sig. Det er virkelig tilfredsstillende.”

Marie-Louise Sløk og Luise Amstrup er begge medlemmer af bestyrelsen i Finansforbundet Sydbank Kreds og har på det seneste givet hverveopgaven ekstra opmærksomhed.

De sætter sig sammen og ringer rundt til potentielle medlemmer blandt kollegerne. Ikke for direkte at hverve selv, men for at gøre den indledende øvelse: at få deres tilladelse til, at Finansforbundets professionelle hverveteam må ringe dem op.

”Hver samtale tager nok ikke mere end 30 sekunder, og i langt de fleste tilfælde får vi straks ok til, at de må ringes op for at høre lidt mere,” siger Luise Amstrup.

(Artiklen fortsætter efter boksen)
Det er blevet en god oplevelse at ringe rundt, siger Luise Amstrup og Marie-Louise Sløk.

Høj succesrate

Før i tiden var det en opgave, der krævede lidt overvindelse at gå i gang med. Det var nemmere at sende en mail – men de giver ikke samme respons som et opkald. Og efter, at de har fået Finansforbundets hjælp til, hvordan de hurtigt og med høj succesrate kommer igennem samtalen, er det blevet en hel fornøjelse.

”Vi har fået nogle fif til, hvordan vi bedst opnår at få tilladelse til en uforpligtende opringning fra forbundet. Det handler blandt andet om at stille spørgsmålene på den rigtige måde. Fx lade være at spørge for åbent, men sige: ”Så det er ok, du bliver ringet op på dette nummer?””

Med den fremgangsmåde bliver der kun ganske få afslag, og når det sker, accepterer makkerparret det straks:

”Det er ikke meningen, at vi skal gå i gang med at argumentere for et medlemskab eller ud i en lang smøre. Vi lægger ikke noget pres på, vi skal være kolleger bagefter også.”

Grupper med stort potentiale

I Sydbank er 84 procent overordnet organiseret i Finansforbundet.

”Men nogle grupper halter bagefter og har lavere organisationsprocent. Det gælder blandt andet vores it-kolleger og studentermedhjælperne,” siger Marie-Louise Sløk.

Derfor går de nu systematisk disse grupper igennem med opkald. Det største arbejde ligger i at fange de travle kolleger og få dem ringet op, når der er hul i deres kalender. De to vurderer, at de sammenlagt har brugt tre-fire timer på at få 23 tilladelser til opkald og under en håndfuld afslag. Et nej er udtryk for, at der er taget aktivt stilling på forhånd, er deres indtryk.

”De øvrige er med på at blive ringet op for at kunne tage stilling på et mere oplyst grundlag. Det er også en af de formuleringer, vi er blevet rådet til at bruge,” fortæller Luise Amstrup.

"Vi lægger ikke noget pres på, vi skal være kolleger bagefter også.”
- Luise Amstrup

De er enige om, at det giver god energi at være sammen om opgaven.

”Så kan vi juble sammen og sparre løbende.”

At det er en opgave, der skal gøres, er de ikke i tvivl om:

”Det er supervigtigt at få flere af kollegerne med i fællesskabet, og det er en opgave, som flere får forståelse for. Vi hører også tillidsrepræsentanterne tale mere og mere om det, og vi har det oppe på alle vores områdemøder.”

5 gode råd til hvervning

Gå sammen med en anden tillidsvalgt om opringningerne

Find frem til grupper af ansatte med størst medlemspotentiale

Brug Finansforbundets formuleringer

Ring ikke til alle i samme afdeling i rap

Tal om succesen med andre tillidsvalgte, inspirer dem

Seneste nyt