Tommy underviser skoleelever i privatøkonomi
Bankrådgiver Tommy Hansen gør til Pengeugen folkeskoleelever klogere på blandt andet budgetter og lån. Han mener, at det er vigtigt at blive introduceret til økonomi tidligt i livet. Samtidig udfordrer det ham fagligt, når han skal formidle på en anden måde, end han gør til dagligt i banken.

Budgetter eller integral-ligninger?
Og den økonomiske forståelse er vigtig og helt central for alle mennesker, mener Tommy Hansen.
”Det er en vigtig del af ens liv. Det er de færreste, der går gennem livet uden at skulle spare op, lægge budget eller låne penge,” siger han.
Og derfor er vigtigt at blive introduceret til privatøkonomi og finansiel forståelse i folkeskolen.
”I virkeligheden burde det jo være på skoleskemaet i stedet for alt muligt andet. Personligt har jeg i hvert fald lagt flere budgetter, end jeg har løst integral-ligninger,” siger han og ærgrer sig samtidig over, at det ikke er alle folkeskoler, der tager imod tilbuddet om at være en del af Pengeugen.
”Det er synd og skam,” lyder det fra Tommy Hansen, der også mener, at det er relevant i et samfundsmæssigt perspektiv.
”Jeg har kunder, der bruger dumme penge og ikke ved, hvad de betaler for, selvom de er i 50’erne. De siger, at de gerne vil A, men jeg må fortælle dem, at de må gøre B, fordi de bruger alle deres penge og ikke aner, hvad de bruger dem på.
Pengeugen
- Siden 2014 har Finans Danmarks Pengeuge tilbudt undervisning i finansiel forståelse til grundskolens ældste elever.
- Pengeugen løber af stablen hvert år i uge 11.
- Med særligt udarbejdet undervisningsmateriale og tilbud om gæsteundervisning fra bankrådgivere landet over kan eleverne lære om renter, budgetter og i det hele taget finansiel forståelse.
- 700 skoler deltager i Pengeugen.
”Jeg bliver skarpere som rådgiver”
Men udover at give en økonomisk forståelse videre til den næste generation, synes Tommy Hansen også, at det giver ham noget fagligt og personligt at komme ud i klasserne til Pengeugen.
Det tvinger ham nemlig til at tænke helt anderledes, end han gør i sit daglige arbejde i banken.
”Jeg bliver skarpere som rådgivere af at være derude, fordi jeg bliver presset på min egen formidling. Det er jo ikke fordi, jeg siger præcis det samme til alle kunder, men der er en slags skabelon, jeg følger til voksne mennesker. Og der bliver man revet lidt mere rundt i manegen, når man er ude i klasserne,” siger han og fremhæver det tidligere nævnte spørgsmål om verdens rigeste mand som eksempel på noget, der gav ham anledning til lige at tænke sig om en ekstra gang.