Studiejob? Her er 6 trin til at blive klar til lønforhandling
"Lønforhandling kræver, at du møder velforberedt og kan præsentere din værdi for arbejdspladsen på en overbevisende måde,” siger Klaus Mosekjær Madsen, cheføkonom i Finansforbundet.
3. Forstå virksomhedens situation:
Tænk over, hvordan virksomheden klarer sig økonomisk. Hvis du ved, at virksomheden har succes, kan det styrke din argumentation. Hvis der er økonomiske udfordringer, kan det være en idé at foreslå alternative fordele som frynsegoder.
4. Øv din præsentation:
Forbered, hvordan du vil fremlægge dine argumenter. Øv dig foran spejlet eller sammen med en ven. Tænk over, hvordan du vil reagere, hvis din leder er skeptisk eller har spørgsmål.
5. Hvem skal du gå til:
Det er typisk din leder, der har midlerne og beslutningskompetencen til at forhøje din løn.
Men i nogle studiejob kan den direkte kontakt til din leder være begrænset, fordi du er koblet til en eller flere kollegaer i din afdeling. I det tilfælde kan det være en god strategi at tage fat i den kollega, der har bedst indsigt i dit arbejde, før du går til chefen.
Ved at alliere dig med en ham eller hende, står du ofte stærkere i din forhandling, fordi I sammen kan tale din sag og bekræfte din værdi. Ved at inddrage din kollega, kan du også få vigtig feedback, som du kan bruge i dialogen med din leder.
6. Planlæg det rette tidspunkt:
Vælg et godt tidspunkt at tage samtalen. Undgå travle perioder, hvor din leder måske har mindre overskud, og find en dag, hvor du kan få deres fulde opmærksomhed.
I nogle studiejob kan du arbejde tæt sammen med studiejob har du muligvis en chef, som slet ikke aner, hvad du laver, eller hvordan du klarer det. Her kan det give mening at alliere sig med en nærmeste voksenkollega eller mentor.
Det kan også være relevant, fordi der kan gå lang tid mellem, at en chef for 30 mennesker tager stilling til studenternes arbejde.